Свързани новини

19.05.2020 10:36

Правоговор Ангелкова: Намалям концесионните такси

Видян 6132 пъти | Коментари 7
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вярна на мисията си да помага на босовете от СИК и ВИС - 3 М, министърът на туризма ще нанесе милионни загуби на данъкоплатците и печалби на групировките. А езиковата й култура е 0. "Намаляме концесионните такси", обяви тя.


"Намалението на концесионната такса на стопаните на плажове ще зависи от това с колко ще бъде намалена цената на чадърите и шезлонгите", коментира в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, която обсъди летния сезон с бранша по Южното Черноморие, предаде bgtourism.bg.



„По индивидуален подход ще се определят цените на плажните принадлежности. Изискали сме предложения от концесионерите и наемателите. Задължително намалението трябва да бъде не по-малко от 50%. Разбира се, пропорционално на предложеното намаление, на базата на методика, която в момента сме разработили, ще се намаля и концесионната такса. Ако таксата за чадъри и шезлонги е намалена на 50% и ние намаляме с 50%. Ако е със 70 и ние с толкова“, разясни Ангелкова.


Три нови плажа в България получават Син флаг



Стана ясно, че стопаните на морските плажове имат краен срок до 1 юни да обявят своите предложения. Концесионерите, от своя страна, са доволни на тази мярка, а не както бе оповестено в началото, че принадлежностите ще трябва да са напълно безплатни.



След срещата с бранша в Бургас стана ясно още, че големите туроператори не са анулирали резервираните чартърни полети от 15 юни нататък. Ще се попълва декларация, че ако даден турист бъде установен с COVID-19 на своята почивка у нас, то сам ще поеме разходите за 14-дневната карантина.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 ргх 20.05.2020 01:12

    американците ще летят до военни бази. това са военни самолети

  • 006 Тихомир Томов 19.05.2020 23:19

    Преди години нейното място заемаше Арсенова / Долорес / Гешев да я попита за милионите от ценовите разлики от лекарствата за онкоболни .............

  • 005 Anonimen 19.05.2020 20:30

    Американски граждани могат да напуснат България с два правителствени полета на САЩ, съобщи американското посолство у нас, цитирано от dunavmost.com. Самолетите ще летят директно от София до град Александрия, щата Луизиана. Не е известно каква е причината за предприетите изненадващи действия от американска страна, но може да се предположи, че полетите ще се използват и за смяна на някои американски длъжностни лица от мисията в България с други. Факт е, че геополитическата обстановка в света е изключително динамична след избухването на т.нар. "Covid-19 пандемия", като това неминуемо ще доведе до прекрояване на сферите и полетата на влияние.

  • 004 Anonimen 19.05.2020 20:24

    Американското посолство: САЩ изтегля своите граждани от България с правителствени полети

  • 003 Anonimen 19.05.2020 20:24

    Американското посолство: САЩ изтегля своите граждани от България с правителствени полети

  • 002 Anonimen 19.05.2020 14:48

    Древната държава на Ангелковата е Пенджаб.

  • 001 Anonimen 19.05.2020 11:58

    Как иначе тъпата провинциалистка ще се кипри в Долче и Габана и ще демонстрира красота в Холивуд?! Факт е обаче, че никой не е допускал възможността за няколко години да се съсипе и материалната и жива сила на една древна държава и народ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей