Представиха най-новите технологии за дронове в Русия

Свързани новини

03.10.2024 16:09

Представиха най-новите технологии за дронове в Русия

Видян 111 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският Далечен изток е домакин на голямо годишно събитие, посветено на гражданските приложения на технологията на дроновете. „Архипелаг 2024“ включваше множество състезания, както и мащабни учения, симулиращи различни сценарии за използване на безпилотни летателни апарати (БЛА).

По данни на организаторите над 3500 участници са пристигнали в Сахалинска област, за да се включат в събитието, в което са участвали повече от 30 вида безпилотни летателни апарати руско производство. Безпилотните летателни апарати имат многобройни граждански приложения, а технологията преживява бум в страната през последните години. Тазгодишните учения позволиха на участниците да изпробват безпилотни летателни апарати в различни области - от селското стопанство до наблюдението на бедствия.

В рамките на събитието бяха показани и тествани и технологии за контрол на небето, които проследяват, откриват и класифицират безпилотни летателни апарати и други малки обекти, които не се забелязват от конвенционалните радарни системи, както и контролират и наблюдават ситуацията на земята. По данни на организаторите на военното летище на остров Сахалин са извършени над 3 000 полета с дронове.


Руските регионални власти представиха общо 50 сценария за контрол на небето и отбелязаха 15 от тях като „приоритетни“. Общо 30 екипа демонстрираха уменията си в сценариите за наблюдение на работата на дронове, като например незаконно изхвърляне на отпадъци, строителни площадки и кадастрални измервания.

Други сценарии за приложение на дронове включваха доставка на товари, наблюдение на водни басейни и издирване на изчезнали лица. Събитието обхвана и използването на безпилотни летателни апарати в морето за задачи като откриване на потънали обекти, наблюдение на околната среда, операции по търсене и спасяване и осигуряване на сигурност.

Според организаторите целта на „Архипелаг 2024“ е да създаде квалифициран клиент за практическото и икономически ефективно използване на граждански безпилотни летателни апарати.


 


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Нещата ще стават лесно, без излишни обяснения и напрягане

Нещата ще стават лесно, без излишни обяснения и