Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят консецията на пристанище "Росенец" като прибързана и некоректна

Свързани новини

19.07.2023 11:30

Прекратяването на концесията на пристанище Росенец е прибързано и некоректно: Радев

Видян 1078 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят концесията на пристанище "Росенец" като прибързана и некоректна. Според него това предложение може да бъде в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар, предаде БНТ.

"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години. Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея.


Служебното правителство не я прекрати, защото водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докара четворната коалиция", каза той.

Най-после се стигна до придвижване напред за гарантирането на правата на българите в РСМ - така президентът отговори на въпрос на БНТ относно постигнатото съгласие за конституционни промени в правителството в Скопие.

    "Това е първата много важна и задължителна стъпка, но не последната. Изключително важно е да се изпълнят изискванията в двата подписани протокола от преговорната рамка. За съжаление ми отне година да убеждавам политическите партии и лидери тук, в България".

Радев припомни свикването на КСНС миналата година, когато само ИТН подкрепи призива му за вписване на българите в Конституцията на РСМ като задължително условие за начало на преговорите с ЕС.

Държавният глава изрази притеснения относно липсата на реакция от българските власти за декларацията на Бундестага, признаваща македонската идентичност и език.

    "Наложи се аз да изпращам писма до всички европейски лидери отново с отстояване на нашата позиция. Наистина правителството трябва да положи всички усилия, защото това са следващите стъпки - езикът на омразата, медиите, учебниците, надписите в музеите и реабилитацията на всички репресирани".



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ИНТЕРНАЦИОНАЛА 22.08.2023 14:35

    МУНЧО И ОТ КОЦНЕСИИ РАЗБИРА, И ОТ СКОПИЕ, И ОТ БОМБИ И СНАРЯДИ, И ОТ КРИМ, ТА ЧАК И ОТ ГАЗОВИ ТУРСКИ ЗДЕЛКИ.БРЕЙ ТАКЪФ ЧЕКИС НЕМА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Ден за игри, за танци и забавления

Ден за игри, за танци и забавления. Време е да