08.04.2015 16:45

При 50 200 души МВР, частна охрана за Министерството на туризма

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въоръжена денонощна охрана за сградата на Министерството на туризма иска Николина Ангелкова. Ведомството й е обявило обществена поръчка за избор на охранителна фирма, която да поеме освен сигурността на сградата на ул. Съборна № 1 в София и тази в Пловдив на ул. Железарска № 1, както и прилежащи 6 паркоместа на ул. Съборна в столицата, записани като "паркинг". Интересно е защо се търси частна охрана при положение, че в МВР работят 49 500 служители, които от вчера вече са 50 200. Може би ще пазят да не се внася 19 минути в министерството, защото е забранен ( бел. р. вестник 19 минути беше забранен, след като направихме няколко разкрития за скандални поръчки на ведомството - 3 на обща стойност от 379 200 лв.). 


Стойността на поръчката е 44 000 лева без ДДС. За централния вход в София се иска да има 24-часова въоръжена охрана, 7 дни седмично и пропускателен режим в работно време.


За сградата в Пловдив се изисква 12-часова дневна охрана, 5 дни седмично и пропускателен режим в работно време.

 

От ведомството на Ангелкова искат охранителната фирма да може да усили охраната, когато се организират планови мероприятия на министерството или по време на екстремни каквито са протести, митинги или демонстрации пред сградата.


Припомняме, че това е поредната сума, която ще прахоса Министерството на туризма. Както 19' писа преди месец,  Ангелкова обяви и други две скандални обществени поръчки. Едната е за 120 000 лв. и трябва да избере анализатор на представянето на България на световните борси, въпреки че ведомството има чиновници, чиято работа е точно такава. Другите са за 180 000 лв. и за 79 000 лв. все за самолетни билети и се оказва, че фирма Атлас, печелила конкурсите на други две места, на които е работила Ангелкова – Министерството на регионалното развитие и Агенция пътна инфраструктура, е фаворит за победа. 



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак