Свързани новини

10.05.2013 14:29

Прокуратурата: Няма разследване, има сигнал срещу Искра Фидосова

Видян 1994 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата разпространи днес съобщение с уточнението, че няма разследване, а постъпил сигнал срещу съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Искра Фидосова.

В четвъртък медии съобщиха, като се позоваха на говорителя на легия "Антимафия" Петър Якимов, че прокуратурата разследва Фидосова за пране на пари и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу нея.

Във връзка с публикациите прокуратурата уточни:

"На 15 април 2013 г. във Върховната касационна прокуратура е постъпило "съобщение за извършено престъпление", подписано от лицата Петър Якимов и Григор Здравков.

В него се твърди, че са им известни факти и обстоятелства, обосноваващи предположение за извършени престъпления от висши длъжностни лица срещу данъчната и финансовата система и че документи, свързани с данъчни нарушения и "евентуално пране на пари", осъществени от Искра Фидосова, са били изпратени от тях на 10 април 2013 г. до г-н Цветан Цветанов в качеството му на председател на предизборния щаб на ГЕРБ.



Съобразно установения ред, сигналът е изпратен от прокурор - завеждащ отдел във Върховната касационна прокуратура, на Софийската градска прокуратура, по компетентност. Подателят на сигнала Петър Якимов е бил уведомен за това".

Приемането на посочения по-горе сигнал, както и процедирането с него по установения ред за всички такива сигнали в никакъв случай не означава, че срещу Искра Фидосова "се води разследване" за пране на пари и че е образувано досъдебно производство, заявяват от прокуратурата.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец