Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 21-годишния Кирил Лукаров по делото за опит за умишлено убийство на 46-годишната Стефка Терзийска през октомври 2023 г.

Свързани новини

18.06.2024 14:45

Прокуратурата предаде на съда младежа, пребил благоевградчанка с метален прът

Видян 485 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 21-годишния Кирил Лукаров по делото за опит за умишлено убийство на 46-годишната Стефка Терзийска през октомври 2023 г. Тогава тя бе пребита жестоко с метален прът, като вследствие на това получи трайни увреждания.

Обвиняемият е осъждан за грабеж, причиняване на средна телесна повреда и за трафик на хора. За него в МВР има няколко криминалистични регистрации. Към октомври 2023 г. Лукаров живеел с майка си в Благоевград. Поддържал контакти с криминално проявени лица в града, от които купувал наркотици и често изпадал в парични задължения към тях.

С оглед положението му на зависимост, Лукаров бил лесно убеден от неизвестно лице да убие 46-годишната Стефка Терзийска. За целта му била дадена информация за местоживеенето ѝ, нейни описание и информация за автомобила ѝ. За тази "услуга" му била обещана облага - опрощаване на натрупани значителни дългове към криминално проявено лице.

В хода на разследването бе установено, че Терзийска е била омъжена за гръцки гражданин - 64-годишният грък Йоанис Козас, с когото окончателно се разделили 2013 г. Отношенията им останали обтегнати. Между двамата възниквали спорове за пари и подялба на фирмите. Мъжът я заплашвал, като в тази връзка била издадена ограничителна заповед срещу него.

Кирил Лукаров поел поръчката за убийството на Терзийска и пристъпил към изпълнението му на 10 октомври 2023 г. Облечен в черни дрехи и с качулка на главата, той застанал пред входа на жилищния блок, очаквайки жертвата си.

Последвал жената, когато тя излязла от дома си. Извадил от дрехите си метален прът (тип "кози крак") с дължина около 75 см, сложил латексова ръкавица на едната си ръка и нанесъл с металния прът няколко силни удари в темето на Терзийска. Пострадалата се обърнала, инстинктивно се опитала да се предпази и побягнала. Извършителят я последвал, нанасяйки ѝ и удари по краката.

Жената успяла да стигне до оживена улица, където ѝ била оказана помощ. Междувременно Лукаров избягал, изхвърлил носената от него шапка и металния прът, свалил дрехите си и латексовата ръкавица, като ги скрил под паркиран автомобил.

Прибрал се вкъщи и споделил на майка си, че е търсен от полицията заради извършеното незаконно деяние. Тя го закарала в Сандански, където е задържан от полицейски служители.

По досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествие, намерени са и са иззети веществени доказателства, изготвени си няколко експертизи - комплексна ДНК-профилирана, дактилоскопна и съдебномедицинска.

Установено е, че на пострадалата Стефка Терзийска са били причинени различни по вид и тежест травми и увреждания, в това число разбит череп, затруднение на движенията на ръката, постоянна слепота на едното око.

Съвкупният анализ на доказателствата сочи виновност на обвиняемия, който действал като извършител в съучастие с неустановен подбудител, за когото са отделени материали в друго досъдебно производство. На протест в подкрепа на Терзийска миналата година големият ѝ син - 25-годишният Коста Козас, разкза, че майка му години наред е била тормозена вкъщи и изрази надежда институциите да стигнат до поръчителя.

Предстои делото да продължи в съда.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте.