05.06.2024 12:48

Прокурорската колегия отказа да назначи в следствието отстранен със скандал съдебен инспектор

Видян 355 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отстраненият след скандал съдебен инспектор Александър Мумджиев няма да бъде възстановен на работа като магистрат, реши прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, позовавайки се на Kонституцията и с мотив, че той не спазва етичния кодекс и не притежава необходимите качества, за да бъде възстановен като следовател. Самият Мумджиев е оттеглил молбата си да бъде върнат на работа в следствието, а тя бе приета за сведение, съобщи lex.bg.

Бившият съдебен инспектор бе поканен за изслушване във връзка с доклада за поведението му, но не се яви нито на предходното заседание, нито днес.

Скандалът с Мумджиев избухна в началото на месеца. На 9 май той посетил Враца за проверка в районната прокуратура. Настанил се в хотел, където злоупотребявал с алкохол, а по време на престоя си няколко пъти отправял сексуални намеци към камериерки и сервитьорка.

Служителите се обърнали към полицията, местната прокуратура също извършила проверка, а след това бил задържан. Прокуратурата го разследва за извършването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е отправял обидни думи към персонала.

И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов изпрати доклад с "данни за непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение на Александър Мумджиев" на Народното събрание, на прокурорската колегия и на главния инспектор Теодора Точкова.

В официална позиция ИВСС се разграничи от поведението на Мумджиев и поиска от Народното събрание неговото освобождаване. На 17 май той внесе оставката си в парламента, който го освободи, като подаде и заявление до главния инспектор за прекратяване на трудовото му правоотношение, като още същия ден Теодора Точкова издаде заповед, с която го обяви за прекратено.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец