Полицията се сблъсква с пропалестински демонстранти, след като унищожава част от барикадата на лагера в кампуса на Калифорнийския университет на 2 май. Етиен Лоран/AFP/Getty Images

Свързани новини

02.05.2024 16:00

Пропалестински протести в над 40 колежа в САЩ, стотици арестувани

Видян 427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От средата на април студентите са организирали протестни лагери в повече от 40 колежа в САЩ с искане Вашингтон и техните университети да прекъснат връзките си с Израел и да прекратят насилието в Газа.



Демонстрациите, в които участваха хиляди хора, започнаха мирно, но в някои колежи се стигна до сблъсъци, тъй като полицията се намеси, за да разпръсне събранията, които бяха обявени за незаконни. Стотици са арестувани.



Палестинците в Газа са изразили благодарност към участниците в протестите в американските колежи, съобщи CNN. В него се казва, че през последните няколко дни в бежанските лагери в анклава са били забелязани деца, които са държали плакати и транспаранти с имената на различни университети и надписи като "Благодаря за вашата солидарност"



Лекар от болницата за мъченици Ал Акса в палестинския анклав заяви пред телевизионния оператор, че е "на седмото небе" от съобщенията за протести, защото това означава, че "по света има човешки същества, които знаят какво се случва тук".


 На снимката: Полицията се сблъсква с пропалестински демонстранти, след като унищожава част от барикадата на лагера в кампуса на Калифорнийския университет на 2 май. Етиен Лоран/AFP/Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци