Свързани новини

20.06.2012 11:16

Протест и контрапротест блокират центъра на София

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два протеста – в подкрепа и против Закона за горите, на който президентът наложи вето, ще се проведат в центъра на София. Най-напред ще протестират поддръжниците на промените в закона, които се обявиха срещу ветото на президента. Вечерта протестно шествие организират природозащитниците.


Първият е организиран от Национално гражданско движение „Природата за хората и регионите”, който ще се проведе от 13.00 до 14.00 часа на пл. „Народно събрание”, извън охраняемата зона на институцията. 


Той в подкрепа на Закона за горите и ще бъде под надслов: "Не на екологичния рекет" 

В 13 ч. контрамитингът ще тръгне към сградата на Министерския съвет, където трябва да бъде връчено послание до премиера Бойко Борисов. 


"Природата за хората и регионите" подкрепя промените в Закона за горите, които предизвикаха масови граждански протести. 


Премиерът Бойко Борисов започна преговори с екозащитниците, а президентът Росен Плевнелиев наложи вето. Премиерът се закани, че няма да пусне закона, докато спорещите страни не стигнат до консенсус. 


Препъникамъкът в преговорите са текстове, които позволяват ски съоръжения и писти да се строят, без да се променя предназначението на земите. 


От 18.30 в София ще се проведе шествие организирано от скиори и сноубордисти, които подкрепят природозащитните организации и настояват за изготвянето на закон за горите, който да опазва природното наследство на България.


Протестът е организиран от коалиция „За да остане природа в България". Шествието ще тръгне от НДК  ще продължи по “Витошка” към “Св. Неделя”, президентството и парламента. Организаторите призовават поддръжниците им да дойдат със ски, бордове, каски и щеки. 


Заради първия протест от 8.00 до 14.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Народно събрание”, на югозападната част на пл. „Св.Александър Невски”, с изключение на автобусите превозващи участниците в митинга, съобщиха от Столична община. 


Организаторът трябва да внесе депозит в размер на 5000 лв. за евентуално нанесени щети при разполагане на два броя машини за обработка на ски писти на пл. „Народно събрание”. 


СДВР ще спира и възстановява поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците в шествието, напомнят от общината.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко, което правите

Днес се стремете към яснота и прецизност във всичко,