Свързани новини

18.09.2009 11:47

Р. Овчаров: Не виждам начин да бъде променена номинацията на Кадиев за кмет

Видян 1974 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не виждам начин да бъде променена номинацията на Георги Кадиев за кмет на София, каза лидерът на софийската организация на БСП Румен Овчаров по бТВ според агенция БГНЕС.


Георги Кадиев е човекът, който отвори пътя на БСП към големите инвестиционни чужди банки, инвестиционни фондове и други инвеститори, каза Овчаров. Според него Кадиев е изключително попадение за БСП. Много лидери на БСП не са харесвали изборите на градската организация на партията, каза лидерът й, но според него поведението на Станишев показва, че той въобще не се интересува от изборите в София. „Знам коя е неговата кандидатура, която съвсем не е по-широко скроена от тази на Кадиев“, каза Овчаров. Според него около Станишев има кръг, който му внушава, че Кадиев би могъл да му бъде съперник за председател на партията и затова трябва да бъде елиминиран. Според него се продължава по линията на интригантството, но по думите на Овчаров обратното броене за кръгчето на Станишев е започнало.
България все още може да стане енергиен център на Балканите, ако успее реализира големите проекти в тази област, каза Овчаров. Той заяви, че интересите на Русия са да си продава суровините на сигурни пазари по сигурни трасета. Според него интересът на САЩ в региона е свързан с Турция, която е ключов партньор за американците на Балканите. Що се отнася до интересът на ЕС, според Овчаров, това е единствено енергийните доставки да не са монопол на една или друга страна. Бившият енергиен министър смята, че интересът на България е през нашата територия да минат най-много енергийни трасета, най-много ресурси, да се превърнем в енергиен център на Балканите. Според него, от това печели и България, и ЕС. Това може да не е достатъчно за България, но не е и малко, защото ние получаваме "енергийна независимост" чрез "взаимна зависимост" между България и Русия ако успеем да изгради и трите енергийни проекта – АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и „Бургас – Александруполис“, смята Овчаров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Видинският митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Даниил беше ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.