04.07.2024 16:42

Радев поздрави Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта на САЩ

Видян 367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта на страната – 4 юли.

В контекста на приятелските отношения и стратегическия диалог между България и САЩ президентът Радев отбелязва значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения в ключови области от взаимен интерес. Сред тях са инвестициите, иновациите, търговският обмен, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификацията, зелената енергия, както и насърчаването на контактите между гражданите на двете държави.

В поздравителния адрес държавният глава посочва, че приемането на страната ни в Програмата за безвизови пътувания на САЩ, както и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност, ще доведат до напредък по ключови въпроси от двустранния дневен ред.

Българският президент заявява още, че единствено работейки съвместно в рамките на съюзническите отношения, може да се противодейства на множеството кризи и предизвикателства, които заплашват да подкопаят регионалната и глобалната сигурност и просперитет.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Наистина ли да пиете редовно сок е толково здравословно?

Наистина ли навикът Ви да пиете сок е толкова здравословен?

Всички знаем, че пиенето на оптимално ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей