Свързани новини

28.10.2016 13:17

Радев: Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават БВС

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават българските въоръжени сили. Без тях няма да има и икономически напредък“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, пред представители на Съюза на сержанти и офицери от запаса. „Всички искаме България да се оттласне от дъното, където се намираме в момента, и на ЕС, и на НАТО“, допълни той. По неговите думи трябва да си поставим високи амбициозни цели, за да стигнем поне средата на европейската фамилия. „Това означава повишено благосъстояние, като стандарт и качество на живот. Но политиците ни забравят, че спойката, която ще ни обедини, е сигурност и духовност“, каза още ген. Радев.



Според кандидата за президент най-големият проблем за състоянието на въоръжените сили днес е неглижиращото и пренебрежително отношение на политическата върхушка на България в продължение на дълги години към проблемите им. „Неразбирането на функциите, целите, ролята и мястото на въоръжените сили. Тяхното възприемане като един от основните фактори за националната мощ на държавата. Затова българската армия стигна до тук и в момент, когато имаме най-голяма нужда от силна българска армия, тя не само, че е малобройна, но и некоплектът вече е голям – близо 50%, а това означава небоеспособност“, подчерта той. Според него армията е демотивирана и хората продължават да напускат. „Не само, че няма ново модерно въоръжение, но и това, с което разполагаме, в голяма част е с изтекъл ресурс или в техническа неизправност“, допълни ген. Радев. По неговите думи в държавите, към които се стремим и са модел, хората напуснали веднъж системата, продължават да бъдат фактор. „Те са добре приети, защото са доказани управленци, организатори, лидери. Те са добре дошли в бизнеса точно заради тези умения“, каза още той и подчерта, че в България нещата не стоят по този начин, което допълнително демотивира служителите. „Имам ясна програма как да продължаваме напред“, категоричен е кандидатът за президент.



По повод идеята за връщане на наборната служба, ген. Радев заяви, че към настоящия момент това е невъзможно. „Необходимо е сериозно икономическо натоварване, бюджет, който не е предвиден изобщо. Инфраструктурата за наборна военна служба е унищожена. Трябва допълнително натоварване на кадровия състав“, обясни той и допълни, че никой не подлага на съмнение огромните ползи от тази служба. „Не само заради подготовката на нашата младеж за участие в кризисна ситуация. Наборната военна служба беше и прекрасен инструмент за патриотичното възпитание на младите, който вече нямаме. Преди се клеха в България, а сега в какво?“, попита кандидат-президентът. Според него решението е задължително силно военно обучение да бъде вкарано в плановете на средното образование, но затова са необходими сериозни разчети. Ген. Радев е на мнение, че след това, който има желание, ще се намерят длъжности, на които да остават и отбият наборна военна служба. „Много младежи напуснаха България само и само, за да не ходят в казарма. Не можем да си позволим повече млади хора са бягат от страната ни“, категоричен е ген. Румен Радев.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху