Заявката на втората политическа сила е да търси вариант за съставяне на кабинет на малцинството, заедно с "Демократична България".

Свързани новини

03.01.2023 10:59

Радев връчи втория мандат на ПП (Видео)

Видян 1612 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната". Това се случи точно в 11ч. на "Дондуков" 2. Държавният глава даде папката на номинирания за премиер акад. Николай Денков.


„Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие. Когато гледаме с надежда и очакване за повече, разум, диалог и разбирателство. Вярвам, че ще използвате времето да потърсите необходимата подкрепа”, каза президентът.


„Приемам от името на ПП този втори мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна. Ние сме убедени, че трябва да направим всичко, което е необходимо, за да съставим правителство”, каза от своя страна акад. Денков.


Още днес от ПП ще поканят представители на парламентарните групи на последна среща, на която да бъде консултиран окончателният текст на програмна декларация с приоритети и задачи на евентуалното бъдещо правителство с Николай Денков, за да може декларацията да бъде включена в дневния ред на народните представители още на 5 януари.


От ПП обявиха, че ако не получат подкрепа за нея с мнозинство, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на президента Румен Радев.


Акад. Денков припомни, че в обсъждането на целите се включиха три партии - „Демократична България”, БСП и „Български възход”. „Много се надявам, че и другите политически сили ще се включат в този процес, защото имаме нужда от това. Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение на Народното събрание с идеята, че парламентът трябва да подкрепи националните приоритети”, разясни номинираният за премиер от ПП.



Народните представители не одобриха кандидатурата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който получи първия мандат за съставяне на правителство.


"За" него гласуваха 113 депутати, "против" бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за премиер с първия мандат дойде от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, на ДПС и "Български възход", но гласовете на депутатите от тези партии не достигнаха.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.01.2023 21:02

    Много е съмнителен воаяжът на Радев с поредния му шмекер Пеканов, отговарящ за насилственото и преждевременно приемане на еврото в България. Радев е най-големия и безскрупулен шмекер на поста Президент до сега, заобиколен единствено и само с шмекери като него

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте