Свързани новини

23.08.2013 16:30

Райко Кръвта поръчал убийството на Жоро Илиев

Видян 7485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-известният наркобос на Перник Райко Василев-Кръвта плакал на погребението на боса на ВИС-2 Георги Илиев, след като месеци преди това поръчал убийството му. Това разкриха пред ПИК близки на Главния.


"Райко не само ронеше сълзи, но и се закани, че ще издири хората, които поръчаха Жоро и ще им отмъсти. Тогава все още не знаехме, че той погуби Жоро", разказа пред медията ни авер на мъртвия брат на Васил Илиев.


Запознати с разследването твърдят, че конфликтът между Кръвта и Жоро Илиев пламнал заради подялбата на наркопазара.


Агресивният и бърз играч Райко Кръвта бързо натрупал огромно състояние от бизнеса с отрова. С нарастването на пачките, самочувствието му скочило до небето. Перник се оказал тесен за амбициите му и той поискал да завладее наркотериториите в цялата страна.


Жоро Илиев усетил накъде отиват нещата и предупредил Райко Кръвта да си кротува в миньорския град. Но вече било твърде късно. Райко Василев бил набрал скорост и нищо не могло да го откъсне от целта му да бъде най-силният наркобос, с когото всички да се съобразяват.


Това било и причината Райко Кръвта да поръча екзекуцията на боса на ВИС-2. Според запознати с разследването мократа поръчка била възложена на сръбски наемници. Един от тях натиснал спусъка на флоберовата пушка 22 калибър, с която Главния бе пронизан в сърцето на 30 август 2005 г. в "Буда бар" в Слънчев бряг.


"Седмица преди Жоро да бъде убит получихме сигнал от службите какво му се готви. Дадоха ни и снимки на сърбите, които са влезли в страната и са ангажирани с убийството му. Самият той обаче не прие сериозно заплахата. Махна с ръка и каза: "Да става каквото ми е писано!", довери пред ПИК мъж от обкръжението на Главния.


Точно 47 дни след екзекуцията на Жоро Илиев идва ред и на Райко Кръвта да потегли към небитието.


На 10 октомври 2005 г. той е надупчен с автомат "Калашников" до собствената му дискотека "Че Гевара" в центъра на Перник.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион