03.07.2024 09:00

Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Доган и Пеевски: Юксел Расим, ДПС

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мисля, че всички вече знаем областният съвет на ДПС сне доверието към г-н Аталай като народен представител и го призовахме да напусне парламентарната група. Това е искане на пловдивска област", заяви Юксел Расим - ръководител на ДПС-Пловдив.

    "Ние просто желаем този човек да не ни представлява". Каза, че "категорично разцепление в ДПС няма".


„Общинската председателка на Кричим под свой натиск събира подписи и подписва декларации, на нея също е снето доверието“, отбеляза още той.


„Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем“, посочи Юксел Расим. Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област.


Али Байрам от ДПС заяви, че натиск в движението няма, а някои хора се опитват изкуствено да създадат такъв.


„Оставката на господин Рамадан Аталай е гласувана от 38 членове на областния съвет и това не е свързано с нашия почетен председател, никой не ни е натискал. Партията от 13 000 гласа вече пада на 6000 гласа и това е причината да бъде свалено доверието от Рамадан Аталай. Не смятам, че има някакво напрежение между господин Доган и господин Пеевски“, отбеляза Али Байрам, общински председател на ДПС в Пловдив.


Той допълни, че има хора, които за да оневинят себе си, използват тези имена, а това не е „чистоплътно“.


„Ние сме в постоянно комуникация и с почетния председател на ДПС, и с господин Пеевски, и с организационния отдел. По време на избори винаги има координация. С господин Пеевски говорихме преди 3 минути, с господин Доган – нямам спомен“, коментира Али Байрам.


По-рано Рамадан Аталай заяви в студиото на bTV, че Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“.


Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“. По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.


„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай.


„Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател (Ахмед Доган – б.р.), ПГ на ДПС да не подкрепя правителството“, каза Аталай.


„Убеден съм, че колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера“, каза Аталай.


„Ако Делян има уважение към Доган, би трябвало да се съобрази с всички аргументи“, смята Аталай.







Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес направете анализ на миналите събития

Днес направете анализ на миналите събития, за да се