Свързани новини

18.01.2013 15:26

Рашидов: Не съм турски шпионин, а прекрасен БГ художник

Видян 2184 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм турски шпионин. Никога не съм бил нещо друго, освен прекрасен български художник, заяви министърът на културата Вежди Рашидов на брифинг в НС, предаде БГНЕС.


Крупен скандал избухна в парламента между министъра на културата Вежди Рашидов и лидера на "Атака" Волен Сидеров по повод думите на Сидеров от парламентарната трибуна за проекта да се снима българо - турски сериал, включително и на исторически теми, в който посредник бил министърът на културата. За това Вежди Рашидов бе наречен "турски шпионин" в декларация от името на "Атака", прочетена от Сидеров от парламентарната трибуна.


Вежди Рашидов дойде в парламента и даде специален брифинг по този повод, като поясни, че тези думи са минали всякакви граници. Той декларира, че не е шпионин. Каза, че е на 61 години и че целият му живот е бил прозрачен. "Няма да приема някой да си позволява от позицията на никой да ме плюе", каза той, като заплаши, че ще го осъди за тези думи, "за явните клевети и лъжи в тях". В същото време покрай изявлението на Рашидов премина Волен Сидеров и между тях се завърза словесна схватка.


През високите децибели на двубоя Рашидов обвини самия Сидеров, че работи за турските интереси, както и за ДПС. Кой си ти, довчерашен книжен слуга, обърна се министърът към депутата. И от Франция, и от Холандия, и от всички други страни съм обичан, а ти не си обичан от никого, добави той. Скандалът между тях бе в пряк диалог и се доближи чрез безпрецедентните обвинения до най-известните скандали в историята на българските парламенти.


По повод дадените около 2 милиона лв. европари за компанията "Пайнер", Рашидов заяви, че той самият е кандидатствал с проекти в МРРБ и не е раздавал пари на никого.


Странно защо в своя защита министърът раздаде на медиите разпечатка от публикация, в която се разказва как евродепутат от "Атака" псува полицай в Русе от 11 септември 2007 г. Става въпрос за евродепутата по онова време Десислав Чуколов, който днес е депутат от "Атака". "Г-н Румен Колев, знайте, че ще стана министър и ще ви "е.. п…… м…., обещавам", казал Чуколов към дежурен в ОДП-Русе, според статията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион