Свързани новини

30.01.2017 17:27

Румен Радев се срещна с Доналд Туск

Видян 1231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Радев пристигна за срещата си с Доналд Туск. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск посрещна българския президент Румен Радев, който пристигна днес в Брюксел за първото си работно посещение след встъпването си в длъжност.



 Двамата се ръкуваха и размениха любезности, след което позираха пред флаговете на ЕС и на България, преди да се отправят към залата, където започна планираната им среща.



 Генералът поиска нов оперативен план за посрещане на мигрантската вълна:"Очакваме още по-голяма помощ, защото солидарността на Съюза е когато външните граници са защитени с усилията на всички". Той поиска и промяна на дъблинското споразумение, което в настоящия си вид има риск да превърне България в буферна зона, съобщи бТВ.



"България има своите много важни теми, на първо място това е сигурността, мигрантската криза, без сигурност няма инвестиции, няма икономическо развитие", каза пред журналисти президентът.



Само след няколко дни Радев ще участва в неформалната среща на европейските лидери по въпросите на миграцията в Малта.



Въпросът за евентуална номинация за еврокомисар засега остава висящ. „По-добре е редовно правителство да го излъчи”, подчерта президентът, но допълни, че ще е „друг въпрос”, ако се наложи служебният кабинет да управлява по-дълго.



Първото посещение на Румен Родев носеше и изненадваща символика по отношение на самолета, с който пристигна в столицата на Европа. Вместо с правителствения „Ербъс” държавният глава предпочете да лети с военнотранспортния самолет „Спартан” заради по-ниските разходи.



От президентската администрация коментираха, че така той излъчва силно послание на съпричастност към доскорошните си колеги. Полетът продължи час по дълго отколкото с реактивния самолет.



Това не е първият път, в който „Спартан” се използва от държавен глава. В миналото за работни посещения го използваше и президентът Плевнелиев.















Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.