Свързани новини

03.01.2017 17:02

Русия пое председателството на ОНД

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия пое ротационното председателство на Общността на независимите държави (ОНД) от 1 януари. Москва планира да превърне в приоритет на председателството си увеличаването на практическите резултати от дейността на организацията, както и преодоляване на тенденцията за намаляване на товарооборота, съобщава РИА Новости.


Руският президент Владимир Путин одобри концепцията на председателството тази година и план за изпълнението й, който включва над 50 събития.


Както по-рано съобщи държавният секретар, руският заместник-външен министър Григорий Карасин, Руската федерация възнамерява да следва принципите на приемственост и да продължи работата на Киргизстан - председателят на ОНД през 2016.


„Сред приоритетите ни са последователното развитие и усъвършенстване на общността, подобряване на практическите резултати от дейността й за всички държави-участнички, засилването на позицията на организацията на международната сцена и изравняването на различните нива на интеграционните процеси в ОНД", каза Карасин.


Той отбеляза, че увеличаването на ефективността на икономическото сътрудничество винаги е било в центъра на вниманието на ОНД и въпреки екстремните финансови и икономически условия, държавите-членки са били в състояние да направи значителен пробив в развитието си. През последния четвърт век само страните от Централна Азия увеличават десетки пъти брутния си вътрешен продукт.


Дипломатът подчерта, че Москва смята, че се наблюдаваният спад в товарооборота между страните от ОНД е временно явление, което в краткосрочен план може да се преодолее чрез съвместни усилия.


„В хуманитарната област, Русия, като председател на ОНД, възнамерява да съдейства за развитието и укрепването на отношенията в областта на образованието, науката, културата, информацията, спорта и младежки обмен", допълни Карасин.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни