07.06.2024 17:32

Русия променя политиката си за криптовалутите

Видян 389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е готова да подкрепи нови начини за улесняване на международните разплащания, включително криптовалути, заяви заместник-министърът на финансите Иван Чебесков, което е сигнал за потенциална промяна в политиката на правителството. Той също така заяви, че глобалното доверие в щатския долар и еврото е ерозирало значително.

Говорейки в четвъртък на панелна дискусия, посветена на индустриалния добив на криптовалути, в рамките на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ), Чебесков подчерта, че предприятията са започнали да търсят алтернативни начини за извършване на трансгранични плащания.

„Винаги подкрепяме инструментите и каналите, осигуряващи алтернативни начини за разплащане... цифровите валути се разглеждат като един от тях“, каза министърът, като същевременно призова за цялостен подход към държавното регулиране на добива и използването на криптовалути.


Чебесков подчерта, че Министерството на финансите, Банката на Русия, Държавната дума и правоприлагащите органи работят по създаването на правна рамка за плащанията с криптовалута. Разработва се и проектозакон за регулиране на износа на криптовалути, каза заместник-министърът, като добави, че окончателният му вариант ще зависи от законодателството, прието от правителството.

През декември министерството предложи да се обмисли идеята за предоставяне на права на криптоминьорите да изнасят валутата като стока. По това време Чебешков сравни идеята с износа на природен газ.


Последното изявление е завой в сравнение с предишната позиция на министерството по отношение на виртуалните валути. Тъй като криптовалутите придобиха глобална популярност, руските законодатели първоначално изразиха опасения, че използването на алтернативи на фиатните пари може да въвлече гражданите и юридическите лица в незаконни дейности, включително изпиране на приходи от престъпна дейност. През 2016 г. министерството предложи наказания до седем години лишаване от свобода за дейности по търговия и добив.


 Пламен Валентинов




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и