В специално разширено заседание на Комисията по култура към Държавната дума в Москва, в присъствието на гости и медии, властта предупреди културните дейци какво се очаква от тях в условията на санкции и специална военна операция

Свързани новини

16.03.2022 13:09

Руската Дума: Творците да не се отклоняват от партийната линия

Видян 1575 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




В специално разширено заседание на Комисията по култура към Държавната дума в Москва, в присъствието на гости и медии, властта предупреди културните дейци какво се очаква от тях в условията на санкции и специална военна операция, предаде Сега.




 Очаква се никой да не се отклонява от линията, начертана от президента, защото тя е единствено правилната — освен ако не иска да бъде смятан за предател. Самите творци нямаха думата на заседанието. Реториката на изказванията обаче силно напомняше периода преди 35 и повече години.




Президентският съветник Владимир Толстой определи ситуацията като лакмус за хората, отговорни за "смисъла и ценностите" в Русия. "Понякога първата остра реакция е спонтанна, но за истински великите произведения на изкуството е необходимо време за анализи и оценки."




Според съветника сега има "очевидна държавна позиция" и "няма нужда да се отваря втори фронт в рамките на собствената ни култура“: "Има линия на президента, ние сме в екипа на президента и подкрепяме неговия курс". "Важно е хората от културата — не с петиции, а с представления, филми, книги да изразяват отношението си към събитията“. Но, съдейки по думите му, най-важно е преди всичко да се окаже



"открита подкрепа за случващото се"



от тяхна страна.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.03.2022 14:00

    Тези съвсем изтрещяха!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв