22.07.2024 10:02

Руски изтребители попречиха на US бомбардировачи да нарушат държавната граница

Видян 756 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтребители МиГ-29 и МиГ-31 попречиха на два стратегически бомбардировача B-52N на ВВС на САЩ да нарушат руската държавна граница. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„На 21 юли тази година руските средства за контрол на въздушното пространство над акваторията на Баренцово море засякоха групова въздушна цел, приближаваща се към държавната граница на Руската федерация. За разпознаване на въздушната цел и предотвратяване на нарушение на държавната граница на Руската федерация бяха вдигнати във въздуха изтребители МиГ-29 и МиГ-31 от дежурните сили на ПВО. Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушната цел като двойка стратегически бомбардировачи B-52H на ВВС на САЩ“, отбелязва ведомството.

Министерството на отбраната уточни, че „при приближаването на руски изтребители американските стратегически бомбардировачи направиха завой от държавната граница на Руската федерация“. „Руските самолети се завърнаха благополучно на летищата, където са базирани, не беше допуснато нарушение на държавната граница на Руската федерация“, добави ведомството.

Военното ведомство подчерта, че полетът на руските изтребители е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води при спазване на мерките за безопасност.

Два тежки бомбардировача B-52 Stratofortress на ВВС на САЩ прелетяха над финландското въздушно пространство, съобщиха междувременно от финландските отбранителни сили. Бомбардировачите са били подкрепени от два американски самолета за зареждане с гориво KC-135 и един KC-46. Самолетите са пристигнали от Норвегия и са летели на юг през Лапландия. Полетите са били част от тренировъчни дейности, се уточнява в съобщението. Операцията е извършена в съответствие с финландското национално законодателство и разпоредби, се казва още в изявлението.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 БЕШЕ КАЗАНО ! 22.07.2024 10:29

    Проверявайте информацията особено тази която идва от съветския съюз. Действителната случка почти винаги е изопачена и представена в светлина величаеща горкия беззащитен съветски съюз . Никой не ги е нападал че да пращат тези прехващи или изтребители . Така се действа винаги в такава ситуация . В случая както и друг път няма нищо вярно в това че е нападнат съветския съюз !!!!!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще сте доста по-практично настроени

Днес ще сте доста по-практично настроени и ще искате да