В понеделник руските сили превзеха два малки града в Югоизточна Украйна и района около атомна електроцентрала

Свързани новини

28.02.2022 12:30

Руските сили превзеха два града в Украйна

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник руските сили превзеха два малки града в Югоизточна Украйна и района около атомна електроцентрала, съобщи агенция Интерфакс, но срещнаха силна съпротива на други места, докато дипломатическата и икономическата изолация на Москва се задълбочаваше, предаде Ройтерс.




След четири дни на сражения и руско настъпление, което върви по-бавно, отколкото някои очакваха, украинска делегация пристигна на границата с руския съюзник Беларус за преговори за прекратяване на огъня с руски представители, съобщи украинското президентство. Не беше ясно дали може да се постигне някакъв напредък.




В четвъртък президентът Владимир Путин предприе най-голямото нападение срещу европейска държава от Втората световна война насам, а в неделя постави в повишена готовност ядреното възпиране на Русия, за да се изправи пред ответни действия, водени от Запада.




Украинските власти съобщиха, че в понеделник преди разсъмване са били чути взривове в столицата Киев и в големия източен град Харков. Но опитите на руските сухопътни сили да превземат големи градски центрове са били отблъснати, допълват те.


 


Руското министерство на отбраната обаче съобщи, че силите на Русия са превзели градовете Бердянск и Енергодар в югоизточната Запорожка област на Украйна, както и района около Запорожката атомна електроцентрала, предаде Интерфакс. Работата на завода продължава нормално, съобщиха от компанията.


 


Според информационната агенция Украйна отрича ядрената централа да е попаднала в руски ръце.


 


През цялата нощ около украинския пристанищен град Мариупол е имало сражения, заяви в понеделник по телевизията Павло Кириленко, ръководител на Донецката областна администрация.




Той не каза дали руските сили са спечелили или загубили позиции и не посочи данни за жертвите.


 


От четвъртък насам в Украйна са загинали най-малко 102 цивилни граждани, а други 304 са ранени, но се опасяваме, че реалната цифра е "значително по-висока", заяви в понеделник ръководителят на ООН по правата на човека Мишел Бачелет.


 


Високопоставен представител на отбраната на САЩ заяви, че от четвъртък насам Русия е изстреляла над 350 ракети по украински цели, като някои от тях са поразили гражданска инфраструктура.




"Изглежда, че те възприемат обсаден манталитет, а всеки студент по военна тактика и стратегия ще ви каже, че когато възприемете обсадна тактика, това увеличава вероятността от съпътстващи щети", каза служителят, говорейки при условие за анонимност.


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще се въвличате във всякакви творчески процеси

Днес ще се въвличате във всякакви творчески процеси.