Свързани новини

25.06.2009 13:19

РЗС: Доган е непосредствена заплаха за демокрацията и за членството на България в ЕС

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската държавност и демокрация са под въпрос след публично формулираните от Ахмед Доган в село Кочан, община Сатовча, негови лични функции, се казва в декларация на партия РЗС.


Личните функции на Доган:
- да определя параметрите в българската политика;
- да функционира като "бацил”, който като влезе веднъж, няма излизане;
- да си осигури "гарантиран пакет от един милион избиратели”, за да няма по-силна партия и да "решава” етнорелигиозните проблеми;
- да бъде "инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата”;
- да твърди: "Властта е в моите ръце, не е във вашия депутат”
"Ред, законност и справедливост”, като консервативна партия, която формира най-голямата дясна парламентарна група, заявява:
"Предстоящите избори за национален парламент поставят две алтернативи за бъдещето на България. Едната алтернатива е България да бъде изключена от Европейския съюз, ако Доган и сателитите му БСП, НДСВ и ЛИДЕР запазят позициите си. Втората алтернатива е държава, която е способна да се справи с корупцията и икономическата криза, да осигури нов ред и сигурност за българските граждани.
-Българските граждани, демократичните партии и институции трябва да спрат с всички законови средства сценария на Доган и сателитите му за налагане на безпрецедентна етно-икономическа зависимост на бъдещето на България и българските граждани от неговата партия. "Ред, законност и справедливост” е единствената българска партия, която води последователна политика за разобличаване и противодействие на Доган и неговите лакеи от БСП, НДСВ и ЛИДЕР. Последното доказателство е протестът пред Външно министерство срещу разкриването на рекорден брой избирателни секции в Турция, което става с пряката намеса на турските специални служби в изборния процес в Бълария. "Ред, законност и справедливост” ще запознае още днес в Брюксел представители на Европейската комисия за действията и намеренията на Доган да превърне Република България в турска провинция. Политическият съвет и парламентарната група на "Ред, законност и справедливост” предупреждават българския народ, че самозабравянето на Ахмед Доган и самопоставянето му над закона, над европейските принципи и над политическия морал са пряка и непосредствена опасност за суверенитета и устоите на държавата. Доган трябва да бъде спрян незабавно с всички възможни средства. РЗС апелира:
-Всички демократично настроени българи да упражнят системен граждански натиск срещу опита на Доган да суспендира конституцията и да узурпира еднолично политическата власт
-Върховната касационна прокуратура да се самосезира за изявлението на Доган, което по същество е престъпление срещу държавата
-Всички демократични политически сили незабавно да дефинират с политически декларации позицията си спрямо Доган. РЗС призовава ГЕРБ и Синята коалиция заедно да предприемат политически действия за възпиране на Доган и сателитите му. Ножът на Доган е опрял до кокала на държавността. Основният въпрос вече стои така: Или доганизация, или демокрация. Трети изход няма", се казва още в декларацията. Информацията предаде БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лудогорец

Лудогорец стартира срещу грузинския шампион в ШЛ

Българският шампион Лудогорец научи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Настроенията ви ще са силно променливи

Настроенията ви ще са силно променливи и това ще ви