29.01.2009 13:52

РЗС поиска оставката на Олимпи Кътев

Видян 1792 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическият съвет на партия “Ред, законност и справедливост” настоява за незабавна оставка на Олимпи Кътев от поста му на председател на парламентарната подкомисия за установяване на конфликт на интереси. Това се казва в разпространената днес декларация на партията.


В нея се отбелязва, че съвместяването на подобен пост с личност, като тази на Олимпи Кътев, е подигравка с парламентаризма и държавността. "Защото няма по-голям символ на конфликт на интереси в Република България от него и покровителя му Симеон Сакскобургготски. Преди да извърши множество престъпления по служба като управител на София-област с цел лично облагодетелстване на Червения цар, Олимпи Кътев е създал “солидна” и с доста въпросителни бизнесбиография, по която правният отдел на РЗС е започнал задълбочено проучване", се подочва в декларацията. В нея се припомня, че Кътев е участник в два много важни управителни съвета - на "Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост" и на "Сдружение за горска сертификация". Съпругата му Цветозария Георгиева Йосифова-Кътева, макар и член на ЦИК, също е със сериозни бизнесинтереси, посочват от РЗС. Тя е в съвета на директорите на "Инкомс-Телеком холдинг", съдружник във фирма "Мета" заедно с Владимир Переревенко. Притежава една четвърт от акциите на "Ненков и съдружници" - за отглеждане на животни, както и 15% от строителната фирма "ТС Баутрегер България", където участва заедно с дъщерята на члена на ЦК на БКП Велко Палин - Евелина. Цветозария е и съсобственик на "Средец 93" ООД - за търговия на едро. Цветозария се оказа и агент на Държавна сигурност, 6-то управление, в продължение на осем години. Като член на ЦИКМИ от квотата на НДСВ тя е разкрита и оповестена с Решение № 17/21.10.2007 г. на комисията “Костадинов”. Политическият съвет на РЗС дава мандат на народните представители Яне Янев и Димитър Абаджиев да започнат съответни консултации в Народното събрание с цел освобождаването на Олимпи Кътев от поста на председател на парламентарната подкомисия за установяване на конфликт на интереси. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово за