Свързани новини

06.10.2009 16:01

РЗС: Сакскобургготски за пореден път наруга българския народ

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Симеон Сакскобургготски за пореден път наруга българския народ. След като преди години с аристократична арогантност заяви, че на българина му е „сбъркан чипа”, а по-късно го обвини, че не разбирал колко добре живее под неговото управление, сега обяви, че „в България не уважават достатъчно направеното след края на комунизма”, се казва в декларация на ПП РЗС, изпратена до БГНЕС.


Тези изявления са не само арогантност. Те ясно показват на кого му е сбъркан чипът. Г-н Сакскобургготски е роден във властта, по негови думи цял живот се е подготвял за нея, четири години я упражняваше пряко и още толкова зад кулисите, но така и не схвана, че когато народът не е доволен от властимащите и не ги разбира, причината не е в народа, а във властимащите. Затова той си и отиде безславно и за пореден път показа, че е страхливец, защото по присъщия му маниер излага откровенията си в чуждата преса. Никога не би посмял да говори подобни нелепици за България пред български журналисти, посочват от РЗС. Той си позволява пред медия в приятелска страна отрича всеизвестни факти за себе си и обвинява българската общественост, че го клевети. Достатъчни примери са отново заявената явна безсмислица, че никога не е бил испански гражданин, и гузните му обяснения, че е влизал в игрален дом само три пъти, заради „спектакъла”. Той и досега не е върнал т. нар. „царски имоти”, а има наглостта да твърди, че се грижел за тях. Както е известно, „грижата” му се изразява в безогледно изсичане на рилските гори и в транспортни композиции дървен материал, който ежеседмично през митница Благоевград напуска страната.


След като уж е напуснал активната политика, Сакскобургготски приема ролята на говорител на онези среди, които искат да внушат, че „преходът” е преминал едва ли не по най-добрия възможен начин. Такава теза е не само грубо невярна, но изключително опасна, защото опитва да даде индулгенция на виновните за разграбването на България и за провала на надеждите на няколко поколения, и да освободи тези национални престъпници от отговорност. Безкрайно повтаряният аргумент за успеха с европейското ни членство се разпука по шевовете само в рамките на една година, но Сакскобургготски отново го натрапва, дано някой повярва. Обаче знаем, че тъкмо през неговия мандат нашите представители в Брюксел си спечелиха прозвището „да, сър”, за да скрият гигантските кражби, които започнаха с катастрофалната сделка с брейди облигациите и скандала с автомагистрала „Тракия”, и завършиха при тройната коалиция с еврофондовете. Тъкмо докато Сакскобургготски беше във властта, България стана пример на държава, в която се краде под патронажа на правителството, категорични са от РЗС..


Сакскобургготски вече не е на власт, но все още представлява немалка икономическа опасност. Той се кълне, че е дошъл в България да дава, а не да взема, и заедно с това подигравателно заявява, че не може да изнесе „собствеността” си в куфарче. Истината е, че може – като експлоатира, продава и залага това, с което все още юридически разполага, въпреки че не е негово, а то е на стойност стотици милиони. От години РЗС иска мораториум върху разпоредителните сделки с „царските” имоти, докато се приеме специален закон за тях и те бъдат върнати на законния си собственик – българската държава.


Колкото до особата на червения цар, РЗС и милиони българи ще бъдат окончателно удовлетворени, само когато го видят там, където му е мястото – на подсъдимата скамейка, заключават в декларацията си от РЗС. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със