Свързани новини

25.06.2009 12:07

РЗС: В ход е чудовищен сценарий за тотална подмяна на вота от страна на Доган

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическият съвет на "Ред, законност и справедливост” и националните ръководства на ВМРО, ЗНС, БЗНС-Пинчев, ССД, ЕНП и НИЕ изпратиха отворено писмо до президента на България, до Министерския съвет, до министъра на външните работи, до председателя на ДАНС, до Директора на Националната разузнавателна служба, съобщиха от пресцентъра на РЗС.


"В ход е чудовищен сценарий за тотална подмяна на вота от страна на Ахмед Доган чрез купуване на гласове на "двойни граждани”, вътрешно екскурзионно гласуване и подготовка за купуване на цели секционни избирателни комисии. Паралелно с това турските специални служби провеждат целенасочена акция сред населението в Турция, с която оказват натиск то да гласува на предстоящите избори за български парламент.
Поради това "Ред, законност и справедливост” и нейните партньори поставят следните искания към властите в България:
1. Намаляване на броя на избирателните секции в Турция наполовина.
2. Изпращане на български членове на секционни избирателни комисии в Турция, като те трябва да бъдат задължително от български демократични партии. Цинично е Министерството на външните работи да предлага българските граждани на свои разноски да пътуват в чужбина, за да защитят националните интереси, което е задължение на държавата.
3. Министерският съвет да вземе мерки за сигурността и защитата на членовете на СИК в Турция;
4. ЦИК да разпореди пълна проверка на валидността на документите на всички турски граждани, които искат да гласуват в Турция на изборите за български парламент.
5. Незабавно свикване от президента на Консултативния съвет по национална сигурност, защото българската конституция е суспендирана чрез пряката намеса на чужда държава, в лицето на Турция, във вътрешните работи на България.
6. МВнР да оповести списъка на всички чиновници и дипломатически представители, които с действието или бездействието си попречиха да бъдат разкрити секции в държавите от ЕС, САЩ и Канада.
7. Незабавно разкриване на поне двойно повече избирателни секции за българи в Западна Европа и САЩ.
Ако тези 7 искания не бъдат удовлетворени, всички гранични пунктове, откъдето могат да дойдат хора от Турция да гласуват у нас, ще бъдат блокирани, а всеки ден делегации на РЗС ще дават пресконференции в Брюксел, за да информират за случващото се у нас", се казва още в писмото на РЗС. Информацията предаде БГНЕС.


Парламентарната група на ПП „Ред законност справедливост“(РЗС) се увеличи на 19 души в последния ден на 40-тото НС съобщено тази сутрин на тържественото закриване на НС от председателя му Георги Пирински, предаде още агенция БГНЕС. Причина за това е напускането от 6 народни представители на ПГ на Движение Напред- Красимир Каракачанов, Бойко Васев, Евгени Жеков Борислав Китов Иван Стаматов и Николай Кънчев. На 24 юни изброените народни представители са подали заявление за присъединяване към РЗС, за което вече има и решение за приемането им. По тази причина ПГ на Движение Напред се разпада тъй като нямат необходимия брой депутати. По същата причина се разпадна и ПГ на Атака. На 17 юни депутатите Георги Димитров и Ваньо Хърков са подали заявление за напускане на ПГ на Атака, дни по-късно това са направили Надя Иванова и Илиян Илиев.
Заради настъпилите промени от последните дни 40-тото НС завършва със 7 парламентарни групи.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете внимателни с кого общувате

Днес бъдете внимателни с кого общувате, защото