16.05.2013 16:00

Събираме разделно боклука в Овча купел и Кремиковци

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В началото на юли в столичните квартали Овча купел и Кремиковци ще започне разделното събиране по пилотен проект, който се финансира от Европейската комисия, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Договорите с останалите райони за същата дейност се очаква да бъдат подписани до есента. „След събирането целият отпадък се сепарира, а част от него отива за преработване”, уточни първата дама на София.


По отношение на общинско предприятие за третиране на отпадъци, чието създаване беше прието от Столичния общински съвет, Йорданка Фандъкова отбеляза, че това предприятие не е свързано само с един завод, а с цяла интегрирана система за отпадъци, която се състои от няколко инсталации и пилотен проект за разделно събиране на отпадъци.


„Вече имаме готова част – депото в района на гара Яна, което е в пробен период в момента, както и двете инсталации за компостиране, които предполагат още в началото на 2014 година да започне разделено не само събиране, но и преработване на отпадъци.


„Създаването на предприятие, което бе гласувано, е организацията, която ще експлоатира всичко това. Октомври месец трябва да са завършени строителните дейности на сградата, а в началото на 2014 година да започне работа”, посочи Фандъкова.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Румен Радев

Президентът връчва първия мандат на 1 юли

В изпълнение на чл. 99, ал. 1 от ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате желание да подобрите външния си вид


Днес ще имате желание да подобрите външния си вид или