31.07.2009 12:28

Съдът върна на прокуратурата делото срещу пътник, стрелял с газов пистолет

Видян 1650 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Чепеларе не наложи наказание за хулиганство на стрелялия в автобус край Чепеларе пиян пътник, съобщиха от съда. Делото е върнато от съда на прокуратурата със заключение, че в случая има данни за престъпление от общ характер и не се касае за хулиганска проява, която се наказва леко - обикновено с няколко денонощия арест и глоба до 200 лева.


Инцидентът със 79-годишния Тодор П. от Асеновград се случи вечерта на 29 юли в рейс по линията София - Смолян.


Възрастният мъж стрелял с газов пистолет в автобуса, след което връхлетял да бие една от пътничките и ударил шофьора, докато кара.


Внесеното в Райнния съд дело по Указа за борба с дребното хулиганство е върнато на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, тъй като магистратите смятат, че има данни за престъпление. Засега не се уточнява обвинение за какво точно престъпление ще бъде повдигнато срещу мъжа, който беше задържан с близо 3 промила алкохол в кръвта. Най-вероятно обаче то ще бъде за едро хулиганство, което се наказва с до 2 години затвор или пробация.


Стрелецът е бил задържан за по Закона за МВР за 24 часа. Той вече е освободен и най-вероятно няма да му бъде искана постоянна мярка задържане под стража, предвид възрастта му, съобщи "Фокус". Прокурорът от Окръжна прокуратура Смолян Недко Симов заяви, че мъжът не е криминално проявен и няма наклонности към престъпления. Разпитани са пътуващи в автобуса и близки на мъжа, като е доказано, че действията са извършени под влиянието на употребения алкохол. Той се е качил в автобуса от Асеновград, където е консумирал алкохол. По време на пътуването е продължил да пие и в един момент, когато е бил най-повлиян от спиртната напитка, е стрелял, обобщава БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към