Съпартийци на републиканския кандидат за президент се включиха в социалните мрежи, за да заклеймят присъдата.

Свързани новини

31.05.2024 09:31

Съдебният процес, по който бе осъден Тръмп, е бил фалшив: Губернаторът на Тексас

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдебният процес в Ню Йорк, по който бе осъден кандидатът за президент Доналд Тръмп, е бил фалшив, организиран от действащия президент на САЩ Джо Байдън, за да се изправи срещу политическия си опонент, заяви губернаторът на Тексас Грег Абът.

В четвъртък журито в Манхатън призна Тръмп за виновен по всички 34 точки от обвинението за фалшифициране на бизнес документи, с което Тръмп стана първият бивш президент в историята на САЩ, осъден за престъпление.

Прокурорите твърдяха, че бившият президент незаконно е прикрил плащането на пари за мълчание, което неговият бивш адвокат Майкъл Коен е направил на звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс в седмиците преди президентските избори през 2016 г., за да осигури мълчанието ѝ за предполагаема афера отпреди десет години.

Тръмп отрича да е имал афера с Даниелс, а правният му екип заяви, че ще обжалва присъдата.

Съпартийци на републиканския кандидат за президент се включиха в социалните мрежи, за да заклеймят присъдата.


 Това беше фалшив показен процес. Съдът на кенгуруто никога няма да издържи на обжалване", написа Грег Абът в X (бивш Twitter) рано в петък. „Американците заслужават нещо по-добро от действащ президент на САЩ, който използва нашата съдебна система срещу политически опонент - и всичко това, за да спечели избори“, каза той и призова избирателите да „уволнят“ Джо Байдън през ноември.

Членът на ГП и председател на Камарата на представителите Майк Джонсън също заклейми процеса, като го нарече „борба с правото“.

„Демократите ликуваха, докато осъждаха лидера на противниковата партия по нелепи обвинения, основани на показанията на лишен от адвокатска правоспособност, осъден престъпник“, каза той, визирайки участието на Коен в процеса. „Въоръжаването“ на американската правосъдна система е „отличителна черта на администрацията на Байдън“ и „още едно доказателство, че демократите няма да се спрат пред нищо, за да заглушат несъгласието и да смажат политическите си опоненти“, пише Джонсън в X.

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън заяви, че подкрепата му за Доналд Тръмп е „по-силна от всякога“ след „фиктивния съдебен процес“.

„Като главен прокурор на Тексас ще разгърна всички налични инструменти, за да се боря с тази явна корупция и политическо преследване, бликащи от Ню Йорк и администрацията на Байдън“, заяви той в X.


Дори някои републиканци, които преди това изразиха съмнение относно кандидатурата на Тръмп за президент през 2024 г., бяха единни в оценката си за присъдата. Сенатор Джон Корнин подкрепи Тръмп в края на миналата година, въпреки че по-рано предполагаше, че бившият президент няма да може да спечели. „Присъдата е срамна“, написа той в X, като добави: „В момента е в сила: „трябва да се обединим около“ Доналд Тръмп, „да си върнем Белия дом и Сената и да върнем страната в правия път“. Истинската присъда ще бъде произнесена в деня на изборите“.

„Осъден престъпник или не, Тръмп ще бъде кандидатът на републиканците за президент“, заявиха в изявление след процеса президентът Джо Байдън и кампанията за преизбиране на вицепрезидента Камала Харис. „Заплахата, която Тръмп представлява за нашата демокрация, никога не е била по-голяма“, написаха те в X, призовавайки хората да го отхвърлят през ноември.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но