Свързани новини

30.11.2021 17:22

Само 4,3% учители под 30 г.

Видян 1442 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проблем пред образованието у нас е застаряването на педагозите, алармираха експерти от МОН в дискусия на тема Пътна карта на политиките за учители в България.


36,1% от тях са на възраст между 51-60 г., 17% са над 60 г. възраст. Едва 4,3% от учителите са на възраст между 21-30 г.


От МОН коснтатираха, че вдигането на учителските заплати е увеличило бройката на младитепреподаватели, но техният процент все още е прекалено нисък, за да твърдим, че проблемът е решен.


Очаквано стана ясно, че регионите, които имат най-ниски резултати на тестовете PISA са тези, които имат и най-много неквалифицирани учители.


Част от идеите са да се въведат индикатори за стандартен преглед и анализ на работната сила, както и индикатори, които да наблюдават нивото на дейност за продължаваща професионална квалификация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.11.2021 18:15

    Как неграмотници ще учат на грамотност ученици? Направиха им двойни заплатите, а децата ходят на частни уроци и родителите теглят даже кредити. Реформа е нужна, а не пари на халост

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес не е изключено да си изпуснете нервите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес не е изключено да си изпуснете нервите и така да