Свързани новини

04.03.2013 10:41

Самозапалилият се Пламен Горанов от Варна почина

Видян 2599 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пламен Горанов, който се самозапали пред сградата на Общината във Варна на 20 февруари, е починал в неделя вечерта във Военноморската болница, съобщи bTV.



36-годишният мъж имаше 80% изгаряния по цялото тяло и беше инхалирал токсични газове. Въпреки усилията на лекарите и мащабната кръводарителска кампания, в която се включиха много граждани от цялата страна, той загуби живота си.

Преди два дни приятелите на младия мъж съобщиха в ефира на bTV, че Пламен диша самостоятелно, и вдъхнаха надежда за възстановяването му.

След като правителството на ГЕРБ беше свалено под натиска на протестите в цялата страна, варненският кмет Кирил Йорданов е на път да си отиде от поста. Многобройните протести и искания за оставката му в морската столица, принудиха партията на Бойко Борисов да оттегли официално доверието си от него. Йорданов беше подкрепен на местните избори през 2011 г. от ГЕРБ и успя да спечели вота. От ГЕРБ вчера призоваха обаче кмета да се оттегли и да се подчини на желанието на протестиращите, които отново скандираха „оставка“ и „мафия“. Освен във Варна, на националния празник трети март на протест излязоха десетки хиляди души в цялата страна. В София стачкуващите срещу монополите поискаха импийчмънт на президента и дори се заканиха да направят палаткови лагери пред сградата на Дондуков 2 и пред Народното събрание. Протестиращите отново се разделиха на два лагера, но след това се събраха на Орлов мост под звуците на дунавско хоро. В Пловдив стачкуващите пък взеха пример от варненци и поискаха кметът на града Иван Тотев от ГЕРБ да депозира оставката си в общинския съвет. 

снимка: bTV



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви