По думите му израелският експерт е бил на местопроизшествието, но не е работил по случая, а само е „погледнал”.

Свързани новини

15.05.2023 15:30

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата: Ясен Тодоров

Видян 2048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Административният ми ръководител Борислав Сарафов поиска от Висшия съдебен съвет освобождаването ми с мотиви, които откровено не отговарят на истината. Държа да отбележа, че всичките ми медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата, а след 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от Сарафов и говорителя на националното следствие, шефът на НСлС ми каза, че пред медиите ще се явява и говори само той. Това заяви пред журналисти заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.


На журналистически въпрос направил ли е Борислав Сарафов опит за преврат в прокуратурата, Тодоров отговори: "Поне така изглежда".


Зам.-шефът на НСлС отново изтъкна, че взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е бил "атентат, терористичен акт, опит за убийство - категорично взрив, поставен да убива".


"Казах, че на местопроизшествието логистична подкрепа е оказал чуждестранен гражданин. Не съм казал, че е израелски, защото не исках да разкривам самоличността му. Във вторник пред Министерския съвет г-н Сарафов каза, че това е израелски специалист по антитероризъм. А във вторник вечерта, след приключване на повторния оглед, говорителят на НСлС каза, че не знае за никакъв израелски експерт", обясни Ясен Тодоров.


Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради опита за покушение. Това пък обявиха в изявление до медиите от Федерацията на ционистите у нас, като допълниха, че това са спекулации и дори името на експерта е сгрешено. Преди дни от прокуратурата също заявиха, че на местопроизшествието е имало чуждестранен експерт, но той не е бил допуснат от наблюдаващите прокурори и не е взел участие в извършваните действия по разследването.


"В петък Борислав Сарафов прави изявлението си пред БТА, особено второто, което ме втрещи, в което обвинява мен и главния прокурор, че ние сме от страната на лошите и той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в калния политически терен. Аз веднага си зададох въпроса къде е бил г-н Сарафов в последните 10-12 години", коментира още Ясен Тодоров.
Междувременно Борислав Сарафов каза, че се страхува за живота си. "Тъй като познавам Иван Гешев, заявявам, че се страхувам за живота си и настоявам за охрана, за да не се окажа убит като прокурора Николай Колев по времето на друг главен прокурор".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Търсенето на баланс между работата и личния живот ще бъде ключът

Търсенето на баланс между работата и личния живот ще