Свързани новини

23.02.2021 15:36

Сърбия е №1 в Европа по ваксинирани с 2 дози

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към сутринта на 22 февруари, понеделник, Сърбия вече беше направила 1 230 836 ваксинации срещу коронавируса. От тях 428 202-ма граждани бяха получили и двете дози на лекарството, съобщават от правителството на страната, цитирани от белградския ежедневник Новости.


Към днешна дата бройката на миналите пълния курс ваксинация вече е над половин милион души.


По брой инжектирани на милион жители Сърбия е на второ място в Европа след Великобритания, а по броя на реваксинации, т.е. получени 2 ваксини на милион граждани – на първо. След Сърбия са Малта и Дания.


Страната е лидер и в Балканския регион както по броя направени ваксини, така и по реваксинации на милион жители. След нея са Румъния, Словения, Гърция, Унгария, Хърватия, Македония и останалите. Предпоследна е България, като зад нас е единствено и само Албания.


Освен това, Сърбия е единствената страна в света, освен ОАЕ, където гражданите могат да избират от четири възможни ваксини: американската Pfizer-BioNTech, руската Спутник V, китайската Sinopharm и англо-шведската AstraZeneca, която пристигна последна през почивните дни, предаде Фокус.


Заради липсата на проблеми със снабдяването, каквито имаме ние, комшиите започнаха ударния процес по ваксиниране с китайския препарат, който направи и Арабските емирства световен лидер в този тегав процес. Напомняме, че за разлика от България, Сърбия не членува в Европейския съюз. Което прави изоставането ни още по-срамно. Съседите ни бият с повече от ДЕСЕТ ПЪТИ по ваксинация при много по-скромни базови възможности и липса на всякаква общностна подкрепа и финансиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв