27.08.2024 10:20

Сърбия купува от Франция изтребители Рафал

Видян 615 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че сръбското правителство работи върху няколко споразумения с Франция преди посещението на френския президент Еманюел Макрон в страната тази седмица, включително върху споразумение за доставки на електроенергия и за закупуване на изтребители "Рафал" (Rafale), предаде белградската агенция Бета, цитирана от БТА.

На 29 и 30 август се очаква президентът на Франция да бъде на официално посещение в Белград. Той ще има среща с Вучич, с когото ще обсъдят въпроси, свързани с икономиката, здравеопазването, енергетиката, културата и изкуствения интелект.

В интервю за сръбската телевизия „Пинк“ снощи сръбският президент посочи, че Сърбия ще подпише споразумение с френската електрокомпания "Електрисите дьо Франс" (Électricité de France) за доставки на електроенергия. По думите му до десет години Сърбия вече няма да има проблеми с електроенергията.

Вучич отбеляза, че се подготвя и споразумение за закупуване на изтребители „Рафал“ от Франция, но то все още „не е готово“.

Сръбският президент коментира и спекулациите в медиите за възможно споразумение с Франция за складиране на ядрени отпадъци в Сърбия. Той подчерта, че не вярва „някой да е толкова наивен или глупав, за да повярва в това“.

„Не разговаряме за това, имаме закони, които пречат“, посочи той и допълни, че такова споразумение не е в интерес на Сърбия.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Улица Леге

Черен срещу бял тротоар на Леге: Експертно управление

В момента се прави черен тротоар от ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак