14.10.2008 15:33

СДС разкритикува Иван Костов

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложението на ДСБ за закриване на ДАНС е неправилно, каза в отговор на въпрос на БГНЕС председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов.


Той изтъкна, че в момента трябва да се дооформи законодателно ДАНС, като се изпълни законът и се създаде парламента комисия на наблюдение и контрол върху дейността на националната агенция. Йордан Бакалов разкритикува предложението управляващата мнозинство за създаване на парламентарна подкомисия за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност“. Според Бакалов, в тази подкомисия управляващите ще имат мнозинство.“ В ДАНС има недобри кадрови решения. Има и механично свързване на служби“, каза председателят на ПГ на ОДС. Депутатът и посочи, че това не е основание да се иска закриване на агенцията. Лидерът на сините депутати в парламента настоя до оформянето на ДАНС да гарантира, че тя няма да е полицейска агенция. Лидерът на СДС Пламен Юруков допълни, че парламентарната комисия за контрол върху ДАНС трябва да бъде оглавена от опозицията. Юруков представи позиция на СДС по световната финансова криза. СДС предлага намаляване на социалните осигуровки с 10 пункт до 23 на сто и премахване на данък дивидент. Синята партия предлага още насърчаване на чуждите инвестиции чрез създаване на Гаранционен фонд с пари от резерва за фискална устойчивост. Сред предложенията е и това за превръщане на Агенцията за инвестиции в Агенция за инвестиции и експорт. В огласената днес позиция на синята партия се посочва, че СДС ще използва всички свои международни връзки, вкл. и в Европейската народна партия, за да бъдат отпуснати евро-парите за България. СДС е готов с два избирателни проекто-закона – за избиране на народни представители и за избиране на представители на България в Европейския парламент. Сините предлагат избирателните райони в България да се окрупняват и да станат 20.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но