07.06.2024 14:07

Секретар и сив кардинал на Общината е съдружничка на Прокопиев без ценз, вече забърка беззакония и мътни поръчки за кметски и министерски съпруги

Видян 7633 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без задължителния за назначаване конкурс секретар на Столичната община, което ще рече – шеф на цялата администрация от 3000 души, е съдружничката на сина на ДС и едър бизнесмен Иво Прокопиев. Адриана Попова и медийният магнат, прочул се преди това със скандални приватизации, заедно са собственици на А Дейта Про, разкри общинският съветник Карлос Контрера, цитиран от в. Столицата.

Оказва се, че както повечето хора в „експертния” екип на кмета Терзиев, и тя няма ценз за длъжността. Поради което няма как да мине конкурс, а е само временно изпълняваща длъжността. Което обаче не й пречи да бъде де факто сивият кардинал на Московска 33.

Понеже кметът Терзиев не умее или не иска да общува с подчинените си, именно Адриана Попова свежда до знанието на служителите неговата воля.

На нейната сметка вече са записани и няколко удивителни поръчки от джоба на данъкоплатците.

На 17 май тази година зам.-кметът по финанси Иван Василев и секретарят на общината Адриана Попова сключват 2 договора с предмет отпечатване, не на какво да е, а на предизборни книжа и материали. С фирмата СЕВЪН СТАРС ЕС ПИ Ю ООД. 1 договор за парламентарните избори, и един договор за евроизборите.

Фирмата е на кмета на район Слатина от ППДБСС Георги Илиев и на съпругата му г-жа Илиева. Поръчката е на стойност 30 000 лв.

Преди това през април секретаря на общината мина и още по-скандалния договор със съпругата и съдружник на министъра на регионалното развитие (тогава действащ) и член на Политбюро на партията Продължаваме промяната Андрей Цеков. Това е консултантски договор с Деница Цекова, който зам.-кметът по финанси от ПП-ДБСС подписва договор с фирма „Инфинитус“ ЕООД, чийто капитал 100% е собственост на съпругата на Андрей Цеков. Освен бивш депутат и министър от ПП, Цеков стана и член на Изпълнителния съвет на партия Продължаваме промяната. Едновременно с партийния пост на г-н Цеков, неговата съпруга получава и директно плащане от Столичната община, която се управлява от съпартийците на мъжа й. Защо точно тази консултантка са избрали Терзиев и екипа му от всички експерти в страната? Шуробаджанащина ли е това - преценете сами.

Целта на назначението беше да се атакуват поръчки на общината, сред които и пътни, а е известно, че Цеков е дългогодишен директор на Главболгарстрой – фирма, известна като силно заинтересована в бранша като основен получател на държавни и общински поръчки в сектора. Естествено, за да послужи всичко това на ППДБ за предизборен пиар.

Но сметката ще я плати общината, тъй като вече се подготвят дела срещу продиктуваните от „консултациите” на Цекова решения на СО от страна на ощетените.

Напомняме и още един скандален факт: съдружник в една от фирмите на Цекова е човек, участвал в презентация последната емисия на измамни финансови инструменти на криптопирамидата на безследно изчезналата и преследваната от службите в цял свят, начело със САЩ и Германия Ружа Игнатова, а пък ППДБСС тръби, че се бори срещу мафията.

По подобен начин протече при този секретар на Общината и нагласеният конкурс за нов шеф на ОП Туризъм. Не само бяха свалени изискванията за ценз заради определен кандидат, но 8 от 9-те членове на комисията по избора бяха от ППДБСС, за да не стане „грешка” и посоченият за фаворит още през декември от 19 минути да заеме поста. Оказа се, че на всичкото отгоре той е и в конфликт на интереси, така че мигновено би трябвало да бъде отстранен от поста, който съвместява към момента на назначаването си с ръководство на неправителствена организация в бранша.

Няма как без секретаря на СО да е минал и отказът на кмета Терзиев да спази закона и да следва нарежданията на ЦИК за провеждането на изборите, който стана известен с дела и документи вчера.

Името на Попова за първи път нашумя във връзка с обвинения, че стои зад напускането на друг Прокопиев фаворит – арх. Любо Георгиев от поста съветник в СО, който се очакваше да оглави целия строителен и архитектурен ресор. Вместо това беше оставен главният архитект, останал от ГЕРБ Здр. Здравков.


Радостина Тонева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Павел 09.06.2024 22:19

    Схемите на Иво Прокопиев нямат край.

  • 002 Anonimen 09.06.2024 12:07

    Този човек вече 30 десетилетия краде от българите. Стана милионер за една вечер от далаверите си по време на приватизацията. Открадна Каолин, съсипа всичко в района на фирмата и после я продаде за стотици милиони. Всичко това на нашия гръб и от нашия джоб. За това и постоянно Прокопиев си има проблеми с прокуратурата и иска да си сложи негов човек на този пост.

  • 001 Тишо 09.06.2024 09:27

    То на Прокопиев всичките протежета са такива провали. Нагледен пример Ицо Иванов

RSS

Най-нови

Новиков на финал утре

Новиков на финал утре

Семен Новиков отива на финал в категория ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв