Свързани новини

25.11.2016 14:44

СЕМ отложи конкурса за шеф на БНТ

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Процедурата предвиждаше конкурсът да започне от 1 декември, а самият избор да се състои на 31 януари догодина.


"Мисля, че тази прибързаност в момента не бива да бъде допускана. Не пледирам конкурсът да бъде отлаган във времето в никакъв случай, но пледирам това да става спокойно, с наши обсъждания и на редовни заседания", изложи първа аргументите си Розита Еленова.


Като втори довод тя изтъкна, че декември е ваканционен месец и това би затруднило кандидатите да подготвят своите документи от различни институции в почивни и отпусни дни.


София Владимирова и Бетина Жотева се съгласиха, че декември би затруднил кандидатите. Жотева добави, че са започнали много тежки политически спекулации, откакто се е разбрало за обявяването на конкурса и определи това като нелепа и грозна манипулация.


След 1 август, когато изтече мандатът на сегашния генерален директор на БНТ Вяра Анкова, когато и да решим да избираме нов, все ще сме закъснели и ще събуждаме подозрения, че ще го направим или под политическо влияние, или че се съобразяваме с политическия контекст, коментира Иво Атанасов.


Председателят на СЕМ Мария Стоянова отбеляза, че разбира и приема всички доводи на съветниците. Тя предложи процедурата да бъде стартирана в един по-устойчив и по-стабилен обществен момент.


Вторият мандат на сегашния директор на БНТ Вяра Анкова изтече през август, а по закон тя няма право на трети. СЕМ отложи тогава избора на нов директор, за да направи по-лесни и прозрачни правила за конкурса, които бяха приети през октомври.


 


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.