12.05.2010 17:35

Шефът на Националната кардиология по стъпките на Вальо Топлото

Видян 13010 пъти | Коментари 0
Гласували 15 рейтинг: 4.0667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият шеф на Националната кардиологична болница доц. д-р Николай Димитров е живото превъплъщение на фразата “да изкараме кризата в лукс”. На фона на драстичната мизерия в родното здравеопазване доцентът харчи на поразия парите на лечебното заведение, чийто бюджет е бая голям – към 40 млн.лв. Личните му придобивки определено минават границите на приличието, коментират в гилдията, където заплатите идват с месеци закъснение.


А ето  фактите и документиге, с които разполагаме:


През  февруари като и.д. шеф на бившата Трета градска, при две налични в заведението представителни коли, доц. Николай Димитров е купил чисто нов автомобил TOYOTA Avensis 2,2 D-CAT M/T Luxurry Sedan на стойност 59 567 лева с ДДС. Да оставим настрана факта, че средната цена за модела е с 20 хиляди по-ниска, а в момента вносителите на автомобили правят сензационни отстъпки – в Ситроен са 24%. Макар и служебен, седанът с цвят металик е персонален за шефа на болницата във време, когато премиерът нареди и министрите да се возят с метрото.


Шефът щедро е развързал държавната кесия, за да си осигури хиперлукс и в кабинета, оборудван с плазмени телевизори, луксозни мебели и килими.


Националната кардиологична болница е 100% държавна собственост, затова и нейният директор се назначава от принципала, в случая Министерството на здравеопазването. Оттам се определя и плаща респективно и неговата заплата.


Екстрите обаче в конкретния случай се оказват пряка „грижа“ на поверената на Димитров болница, в която от 15 декември 2009 г. той първоначално е назначен за временно изпълняващ длъжността.


В качеството си на управител с договор от 10 март тази година докторът назначава прокурист на медицинския център към НКБ. Поста заема близката му Лилия Венкова, при това със завидно добра заплата. В раздел VІ от  съответния договор, чийто предмет е месечното възнаграждение на прокуриста, е записано, че същото е „в размер на 450 на сто от средната месечна работна заплата за висшия медицински персонал в дружеството. В ал.2 от от чл. 14 е направено важното уточнение, че заплатата й „не може да бъде по-малко от 2000 лв.“. Възнаграждението естествено е за сметка на Националната кардиология.


Щедрите финансови стъпки, които изброихме дотук, д-р Димитров прави от позицията на временно изпълняващ длъжността директор.


Конкурсът за шефското място е проведен на 16 март т.г. и на него се явяват трима кандидати. Единият от тях е и самият той. Темата на изпита е бизнеспланът на Кардиологичния център за периода 2010-2012 г.  Преди това обаче, от позицията си на и.д., доц. Николай Димитров с договор от 11 февруари т.г. възлага на известния специалист доц. Жасмина Георгиева, кадър на друга болница, да изготви въпросния бизнесплан срещу 2000 лв. Те не са платени от него, а от поверената му Кардиологична болница.


Конкурсът е спечелен от доц. Николай Димитров. Назначението е в периода на междувластие - само ден преди парламентът да избере проф.Анна-Мария Борисова за министър. Това пък станало с протекциите на шефа на здравната комисия Лъчо Мозъка, твърдят лекари.


Всичко е чудесно, но до момента са напуснали 11 кардиолози и 1 ангеолог, което е половината от водещите спецове в заведението, научи 19`. Доц. Димитров принуди останалите си подчинени да дадат обет за мълчание със заповед. Свободата на словото може да им коства дисциплинарно уволнение...


За олигархичните обвързаности на наследника на Вальо Топлото четете утре във вестник Супер 19’ по сергиите в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец