Немският шоколадов гигант Ritter Sport

Свързани новини

31.05.2024 10:14

Шефът на немския шоколадов гигант Ritter Sport получил смъртни заплахи, че останал в Русия

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на немския шоколадов гигант Ritter Sport заяви, че е получил смъртни заплахи за това, че е продължил да развива бизнес в Русия по време на конфликта в Украйна, но „би взел същото решение отново“.

Много западни компании прекъснаха връзките си с Русия след началото на военната операция на Москва в Украйна през февруари 2022 г. Тези, които решиха да останат, бяха подложени на кампания за натиск, водена от украински политици и активисти, които ги призоваваха да спрат да правят бизнес в Русия, а в някои случаи заплашваха с бойкот.

В интервю за немското информационно списание „Фокус“, публикувано в четвъртък, главният изпълнителен директор на Ritter Sport Андреас Ронкен заяви, че животът му е бил заплашен, но не предложи повече подробности.

„Нашето решение [да продължим да произвеждаме и продаваме шоколад в Русия] беше правилно и аз бих взел същото решение отново“, каза той пред списанието. „Русия е нашият втори по големина пазар. Ако бяхме напуснали, щеше да се наложи да съкратим 200 души в предприятието ни във Валденбух", обясни той, визирайки фабриката в Баден-Вюртемберг, Германия.


 В същото време Ritter Sport дари почти 1 млн. евро (1,08 млн. долара) от парите, спечелени в Русия през 2023 г., за помощ на Украйна. „Определено вече не можем да стоим настрана от всичко политическо. Възможно е скоро да имаме същия проблем с Китай", каза Ронкен пред Фокус. Въпреки това компанията му не може да „доставя само на страни, които се държат сто процента в съответствие с нашия морал“, добави той.

По-рано тази година украинската активистка група „Виче“ призова две германски вериги супермаркети да бойкотират шоколада „Милка“, тъй като компанията продължава да развива дейност в Русия. Компанията майка Mondelez, която е собственик на швейцарската марка, беше включена в черния списък на Украйна миналата година в опит да окаже натиск върху американския хранителен гигант да скъса връзките си с Москва.


Въпреки международния натиск повече от половината от предприятията, които първоначално обявиха плановете си за оттегляне, в крайна сметка останаха в Русия, съобщи Financial Times в понеделник.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и