04.06.2024 13:55

Швейцарският парламент гласува против помощта за Киев

Видян 425 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горната камара на швейцарския парламент отхвърли пакет от 5 млрд. швейцарски франка (5,58 млрд. долара) за подпомагане на възстановителните работи в Украйна. Законодателите се позоваха на опасения, че подобна стъпка би нарушила ограниченията за заемане на средства в неутралната страна, предаде Ройтерс.

Предложената помощ беше част от по-широк пакет, който включваше и допълнително финансиране за швейцарската армия, посочва изданието.

Федералният съвет, изпълнителният орган на Швейцария, обяви плановете си за създаване на специален фонд на стойност 15 млрд. франка (16,7 млрд. долара) през април, като предложи 10,1 млрд. франка да бъдат отпуснати на швейцарската армия, а останалите да бъдат изпратени на Украйна за подпомагане на икономическото й развитие и възстановяване.


Въпреки че първоначално беше подкрепен от швейцарска парламентарна комисия, фондът се сблъска с опозиция от страна на десни законодатели и се очакваше да бъде отхвърлен, се отбелязва в доклада.

С 28 гласа „против“ и 15 „за“ Камарата на представителите отхвърли както допълнителното финансиране за швейцарската армия, така и помощта за възстановяване на Украйна.

Против се обявиха консервативната Швейцарска народна партия (SVP) и либералите от Свободната демократическа партия (FDP), както и леви партии.


 Пламен Валентинов




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и