Свързани новини

06.01.2010 11:14

Симеон Дянков отговори на писмото на ВСС

Видян 1580 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на финансите Симеон Дянков отговори на писмото на Висшия съдебен съвет от 4 януари т.г., в което се иска да бъде отпуснат допълнителен лимит в размер на 28 337 288 лева за сметка на преходния остатък към 31 декември 2009 г., информира БГНЕС.


Във връзка с искането за допълнително отпускане на средства следва да се има предвид, че Министерството на финансите няма нормативно основание да даде съгласие за увеличаване на разходите над одобрените за съдебната власт с чл. 2, ал. 1 от Закона за държавния бюджет за 2010 г. за сметка на отчетения предходен остатък в края на 2009 г. Редът за неговото ползване е регламентиран в чл. 361, ал. 5 от Закона за съдебната власт, съгласно който неизползваните наличности от предходната година могат да бъдат ползвани за компенсиране неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт за съответната година, което обстоятелство може да бъде отчетено през последното тримесечие на годината, пише Дянков в писмото си. „Осигуряването на допълнителен лимит може да стане само чрез изпреварващо финансиране в рамките на одобрените с чл. 2 от Закона за държавния бюджет за 2010 г. разходи по бюджета на съдебната власт”, допълва отговорът на финансовия министър до ВСС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Не е изключено да се чувствате под напрежение

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Не е изключено да се чувствате под напрежение, а това