Свързани новини

10.06.2009 17:32

Синята коалиция отчита грешките на Тройната коалиция

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"България е като един много болен човек, които има нужда от опитен лекар иначе може да почине", това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров, предаде БГНЕС.


Според него единственото положително нещо на това правителство е фактът, че остава само един месец до края на мандата му. " Правителството не укрепва кризата, а я създава. Синята коалиция са набелязали 11 основни грешки на Тройната коалиция: реформите са спрени, еврочленството на България е провалено, България е опозорена и е превърната в нарицателно на корупция и източване на ДДС, създадени са държавни органи за репресия, сключени са неизгодни договори за доставка на природен газ, България е въвлечена в енергийни проекти вредни за нея, извършени са безпрецедентни корупционни схеми за заменки на имоти и гори, увеличен е броят на социално слабите и лишените от осигуровки, бюджетът е провален и правителството е проспало настъпването на кризата.


Според Мартин Димитров за последните 20 години има трима премиери, които са символ на криза и тежка рецесия за България- Андрей Луканов, Жан Виденов и Сергей Станишев. Синята коалиция за поред път призова премиера на дебат за проблемите на страната. Иван Костов обвини кабинета, че "минира следващото управление" с множеството назначения в последния момент и разкритикува управителя на БНБ Иван Исков, че е приел поста за втори мандат, без да е изтекъл предишният му. Сините отхвърлиха идеята на ГЕРБ да приемат безусловно тяхната мажоритарна листа и отново ги призоваха да водят преговори за издигането на общи кандидати. "Ние държим вратите си натам накъдето трябва винаги да са отворени", допълни Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни