Свързани новини

07.07.2009 15:24

Сините не искат Димитров за министър заради "История славянобългарска"

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на следващата седмица ще е готов новият кабинет, прогнозира пловдивският депутат от Синята коалиция Димо Гяуров, който е част от преговорния екип с ГЕРБ, съобщи БГНЕС.


Той повтори, че няма да поставят условия за подкрепата си за правителството на Бойко Борисов и ще се наложи да се правят някакви компромиси. Ще е в интерес на обществото да се състави стабилно правителство, което да изчисти негативите от досегашното управление, каза Димо Гяуров.
Той все пак не приема един от спряганите за културен министър – директора на НИМ проф. Божидар Димитров, защото, освен пряката му ангажираност с кражбата на История славянобългарска от Зографския манастир в Атон, е работил за три главни управления на ДС. История славянобългарска е открадната от българския манастир в Атон „Св. Георги Зограф” през 80-те години на миналия век от нашите тайни служби.
На 13 септември 1996 г. „анонимен дарител”, оказал се по-късно ген. Бриго Аспарухов, оставя увитата във вестник История в кабинета на тогавашния и настоящ директор на Националния исторически музей – Божидар Димитров. Скандалът приключи с решението на президента Петър Стоянов да върне оригинала на Зографския манастир на 12 януари 1998 г.
Синята коалиция не иска непременно министерски кресла, а гаранции за конкретни политики и цели, които сме си поставяли по време на предизбораната кампания, каза още Димо Гяуров. Според него се налага пълна ревизия на финансовото състояние на държавата, актуализация на бюджета и подготовката на бюджета за 2010 година. В началото на мандата трябва да се изработи и Избирателен кодекс, смята депутатът от Синята коалиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да