Свързани новини

07.01.2010 13:06

Случаят “Красьо Черния” с възпиращ ефект в съдебната система

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Случаят “Красьо Черния” постигна силен възпиращ ефект спрямо корупцията в съдебната система. Това се казва в отчета на комисията за професионална етика при ВСС, цитиран от БГНЕС.


В резултат на скандала с плевенския бизнесмен Красимир Георгиев е извършена проверка на ВСС. 18 магистрати – съдии и прокурори, кандидати за административен пост, са осъществили разговори с него. Петима от тях са били избрани на длъжност. Срещу 18-те магистрати през миналата година са образувани дисциплинарни производства, като четирима от назначените сами са подали оставка, се посочва още в отчета на комисията при Висшия съдебен съвет. В същото време в него се отбелязва, че наред с негативите, благодарение на бързите и решителни стъпки на Комисията по професионална етика, от този случай съдебната система извлече голям позитивен ефект.
Скандалът с Красьо избухна на 18 юни миналата година, когато членът на ВСС Иван Колев разказа, че "един Красьо от Плевен" обещава на кандидати за административни ръководители в съдебната система постове срещу 200 000 евро. Колев обясни тогава, че Красьо може да им осигури подкрепата на 8 до 13 члена на ВСС. След започналата прокурорската проверка се оказа, че Красьо Черния е говорил, освен с членове на съдебния съвет, 14 кандидати за шефове в система (петима избрани) и 30 действащи магистрати, с доста известни политици и депутати.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес се фокусирайте върху най-спешните задачи на работното място

Днес се фокусирайте върху най-спешните задачи на