16.08.2021 11:58

Спецпрокуратурата погна депутата Лъчо Мозъка за милионите му

Видян 6103 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираната прокуратура е образувала разследване за пране на пари по проверката на антикорупционната комисия КПКОНПИ за това дали няма престъпление при реализирана от депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Мозъка голяма печалба от продажба на акции. Това каза за "Сега" говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев, пише Доротея Дачкова от изданието.
 
"Във връзка с Ваше запитване дали в Специализираната прокуратура е постъпила проверка от КПКОНПИ, касаеща евентуално престъпление, свързано с изпиране на пари от страна на народен представител с инициали Л. И. - Ви уведомявам, че преписката е получена в СП, разпределена е на случаен принцип и наблюдаващият прокурор е образувал досъдебно производство за престъпление по чл. 253 от НК", гласи дословно отговорът.



Че ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата проверяват Иванов за пране на пари, разкри преди месец "Свободна Европа".

Депутатът е извършвал консултантска дейност за американска компания, която разработва лекарствени продукти. Вместо възнаграждение в пари, той е получавал акции на дружеството. Няколко години по-късно депутатът продава част от акциите си на борсата и реализира голяма печалба - 1 600 000 долара. Тогава става обект на интерес от страна на службите, които започват проверка.

Иванов е народен представител от ГЕРБ за шести пореден път. От години той демонстрира близост с лидера и доскорошен премиер Бойко Борисов, като дори бе обявен за негов личен лекар.

Именно като лекар, успоредно с депутатството, той от години работел с


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Ха ха 16.08.2021 15:28

    Лъчо не знае как се пуска климатик - ама голям 'специалист' по акции...

  • 001 престъпници с имунитет 16.08.2021 13:17

    От както Мутрата направи личния си гинеколог депутат започна да пълни и той чекмеджета и го докара до мултимилионер и собственик на луксозни имоти. По време на депутатстването не му стигнаха комисионните за лобистките му закони и поправки, ами и професор го докара, че 10% върху огромната незаслужена заплата допълнително да взима. Не го смущава факта, че през това време отгледа син наркопласьор и престъпник, както и прилягащия му идеално прякор Мозъка

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей