Арестуваха мафиотски бос, след като проследиха билярдната му маса

Свързани новини

22.10.2024 15:00

Спипаха мафиотски бос, след като проследиха билярдната му маса

Видян 698 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италиански мафиотски бос, за когото се предполага, че е управлявал международна мрежа за доставка на наркотици, е бил задържан в Колумбия, след като според местната полиция е бил открит чрез билярдната си маса.

Густаво Ночела, известен още като „Ермес“, е бил арестуван в град Меделин след шестмесечно разследване, съобщи в понеделник Уилям Саламанка, директор на Националната полиция, в X (бивш Twitter).

Носела, „един от най-издирваните наркотрафиканти в света“, е заподозрян, че е „основната връзка“ между южноамериканските и италианските мафиотски кланове, които пренасят големи пратки наркотици от Колумбия до Нидерландия за по-нататъшно разпространение в Европа, пише полицейският началник.


Длъжностните лица твърдят, че са успели да открият Ночела благодарение на неговата страст към билярда. Местните медии съобщават, че предполагаемият крал на престъпността сменял луксозните си апартаменти на всеки три месеца, за да не бъде заловен. Полицията взела пример от масата за билярд, която Носела вземал със себе си, когато сменял местата си. Те успели да проследят масата и да открият последното местожителство на Носела, което им позволило да го задържат.

Арестът е в резултат на съвместно разследване, известно като операция „Минерва“, проведено от колумбийската национална полиция, италианската полиция, властите на Обединеното кралство и Европол. 58-годишният мъж е бил обект на червено известие на Интерпол, издадено от агенцията за борба с наркотиците в Неапол, и е бил издирван за престъпен заговор и трафик на наркотици. Разследването установи, че той се е установил в Колумбия, след като е избягал от Европа.

По данни на Агенцията на ЕС по наркотиците Колумбия е най-големият производител на кока в света, като произвежда 60% от кокаина в света, следвана от Перу и Боливия.

Според Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) отглеждането на кокаиновия храст в Колумбия се е увеличило с 10% през миналата година. Тази цифра означава, че потенциалното производство на кокаин е нараснало с 53% през 2023 г. в сравнение с предходната година и бележи ръст вече десет поредни години, заявиха от UNODC миналата седмица.


Пламен Валентинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 27 октомври 21:00ч.

Пропукване 2007 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 53 мин

Режисьор: Грегъри Хоблит
В ролите: Антъни Хопкинс Тед Крауфорд Райън Гослинг Уили Бийчъм Розамунд Пайк Ники Гарднър

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби