Свързани новини

17.10.2008 13:18

Станишев: "ДАНС ще продължи работата си"

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На този етап не може да се потвърди или отхвърли категорично хипотезата за вътрешно изтичане на информация в ДАНС, в т. ч. и дали тази информация е класифицирана или не.


Това каза в Народното събрание днес премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на депутата Атанас Атанасов за разработката „Галерия“ за разпечатки от телефонни разговори на народни представители. Станишев изтъкна, че „съобразно законовите правомощия и задължения ДАНС ще продължи да се интересува от съдържанието на публичните изяви и медийните публикации, които създават целенасочени предпоставки за изтичане на класифицирана информация“. Министър-председателят припомни, че съгласно Закона за ДАНС Агенцията осъществява контрол върху функционирането на националната система за защита на класифицирана информация. Въпросите към премиера по време на днешния парламентарен контрол бяха концентрирани върху мерките, които взима правителството за преодоляване на финансовата криза, която засяга почти всяка страна в света; върху преодоляване на проблемите с усвояване на средства от Пътна инфраструктура, както и скандалите около ДАНС.
Станишев заяви от парламентарната трибуна, че ще разгледа подробно мотивите за оставката на изпълнителния директор на Националната агенция „Пътна инфраструктура“ Димитър Иванов и ще взема решението си в отговор на питане от опозиционния депутат Евгений Чачев. Премиерът отговори на въпрос на лидера на ДСБ и бивш министър председател Иван Костов, засягащ мерките на българското правителство срещу отражението на световната финансова криза върху българската икономика. „Рисковете за българската финансова система към момента биха могли да бъдат вносни, защото няма вътрешни причини“.„Действията на правителството и БНБ са много адекватни и рязко минимизират рисковете, но това не означава, че ние трябва да сме спокойни“, каза още Сергей Станишев. Той наблегна на последователната правителствена политика за макроикономическа стабилност на страната през последните три години. „Инфлацията е двойно по-висока от миналата година, но така е в цялата евро-зона. В България увеличаването на доходите на гражданите върви изпреварващо. Това също създаде инфлационен натиск“, каза още министър-председателят и подчерта:“Трябва да бъдем изключително предпазливи в сегашната международна ситуация“, категоричен беше премиерът. По време на отговорите си Станишев отново наблегна на подписката срещу правителството, като подчерта: “Срамота е открито да се лъже и да се манипулират българските граждани. И досега никой не се е извинил за това“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци