Свързани новини

22.05.2009 16:43

Станишев писмено покани Борисов на дебат

Видян 2117 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати председателят на БСП Сергей Станишев, съобщи БГНЕС, позовавайки се на пресцентъра на БСП.


Станишев кани Борисов да дискутират в лидерски диспут важните за страната теми преди изборите за Европейски парламент. "За пореден път Ви поканих на открит лидерски диспут, Вие за пореден път избягахте", се казва в писмото. И както винаги – с махленски аргументи, нелепи и комични за човек, който претендира да бъде политик и водач. По този начин Вие отново демонстрирахте своето неуважение и пренебрежение към българските граждани - очевидно за Вас те са само един „лош материал”.


Тези дебати г-н Борисов, не са нито заради мен, нито заради Вас, пише Станишев. Те са за българските граждани. Защото гражданите на България имат правото да знаят кой и как вижда европейското бъдещето на нашата Родина, кой и как ще изведе България от тежката ситуация, в която ни постави световната икономическа криза.


Нашето правителство постигна много, но знаем, че това не е достатъчно, се казва още в писмото от Станишев до Борисов. Българският народ заслужва много повече. Аз лично предложих антикризисен план и съм готов да дискутирам с Вас моята икономическа програма пред всички българи.


Но Вие г-н Борисов, продължавате да бъдете длъжник на българските граждани и да пренебрегвате тяхното право да знаят какво точно им предлагате, какви са Вашите идеи и решения за държавата, каква, в крайна сметка, е Вашата програма, ако изобщо имате програма.


Г-н Борисов, Вие можете да бягате и да се криете от мен, но от българското общество няма как да избягате, нито къде да се скриете. Очаквам най-сетне да се престрашите, да приемете моята любезна покана за откровен и честен лидерски диспут и да погледнете българите в очите. Защото е много лесно да стоите отстрани и да произвеждате доноси срещу България. Настоявам за този диспут, защото вярвам, че България се нуждае от политици, които имат интелекта и куража да се борят за нашите национални интереси. На България й трябват лидери, а не странични наблюдатели.


Ако и този път откажете, г-н Борисов, проблемът си е Ваш.


Очаквам вашето решение, завършва премиерът Сергей Станишев обръщението си към кмета на столицата Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак