04.10.2008 14:02

Станишев: "Трябва да има ефективен парламентарен контрол върху ДАНС!"

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябва да има ефективен парламентарен контрол върху ДАНС. Това заяви премиерът и председател на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев след пленума на партията, предаде БГНЕС.


По-рано стана ясно, че конгресът на БСП ще се състои на 22 и 23 ноември в НДК. Надявам се още следващата седмица въпросът със създаването на подкомисия, която да наблюдава работата на ДАНС да бъде създадена. В нея ще има равен брой представители на управляващите и опозицията, за да отпаднат съмненията, че тя се използва за партийни цели, каза Станишев. Според мен обаче не е случайно, че в последните седмици виждаме първите резултати от работата на ДАНС и точно в този момент става скандалът с нея. Това е необходимо на хората, които искат нещата да продължават постарому, но аз ще оказвам пълната си подкрепа на агенцията и Петко Сертов. Министър-председателят каза в отговор на журналистически въпрос, че демократичната структура на БСП не позволява нейни членове да са от хората, които искат нещата да си останат постарому, за да се облагодетелстват. На въпрос на журналисти как ще коментира твърденията, че той е поръчал „Галерия“ Станишев отговори, че трябва да се направи проучване от къде е изтекла информацията . Не е моя работа да коментирам как работи една агенция, каза още Станишев. Дали председателят и обаче е бил информиран за всичко, което се е случвало в нея, мога да отговоря с не, каза още той. Според него трябва да се разбере кой е виновникът и той да поеме отговорността си. Станишев каза още, че като премиер върши всичко законно и не приема нападките на столичния кмет Бойко Борисов, за това, че сумата от 10 милиона, похарчена за честването на Независимостта на България, са много. Това е дата, която трябва да бъде отбелязана с гордост и каня кмета да участва във всички останали инициативи, каза още Станишев. Премиерът допълни, че ГЕРБ имат некачествена финансово-икономическа програма, че Борисов не може да изхарчи парите от общинския бюджет, за това може да бъде направен дебат кой има по-добро виждане за бъдещето на България.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Еверест става все по-висок и има необичайна причина за това

Еверест става все по-висок и има необичайна причина за това

Учени смятат, че са открили обяснение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби