Свързани новини

29.11.2013 17:35

Стара Загора се надига заради "Ески джамия"

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вълна на недоволство се надига в Стара Загора заради джамията "Ески джамия" в града, съобщи блиц.бг. Местните, по примера на карловци, са готови да бранят храма, който в момента е паметник на културата."Не искаме храмът джамия „Ески джамия” да се превърне в действащ молитвен дом, защото това е подигравка с всички старозагорци”, заявява Янко Янков, администратор на facebook група „Истината за Стара Загора”.


Сградата е възстановена и преобразувана в Музей на религиите по проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“ на стойност 2 370 000 лв.


„В града, в който са изклани, избити по най-зверския начин 14 000 души, в града , който е опожарен, не може да пее мюезин. Това е просто гавра с всички загинали и с нас, които в момента сме живи”, каза Янков. „Събираме подписка, която ще добавим към тази на карловци, и по предложение на кмета на Карлово ще бъде пусната до министър-председателя и парламента за това, че ние не желаем тези джамии да бъдат връщани”, обясни той.


Според Янков на 27 декември ще бъде обявено решението за собствеността на „Ески джамия” и до тогава няма да се предприемат действия. „Искаме да изчакаме решението на съда, за да преценим как да реагираме. Ако джамията бъде върната на мюфтийството, в Стара Загора ще настанат големи протести и размирици. В града няма кой да позволи да се случи това”, категоричен е той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец